Singura companie din lume care a reuşit să-şi adjudece de două ori Marele Premiu la Salonului de Inventică de la Geneva vine la Future Communities Open Innovation Fair.

MB Telecom Ltd., unul din cei mai mari integratori de sisteme de securitate din Romania, va fi prezent în cadrul Future Communities Open Innovation Fair cu cele două proiecte câștigătoare ale Marelui Premiu la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva în 2009, respectiv în 2013: Roboscan 1MC și Roboscan AERIA. Alături de acestea două, compania are plăcerea să prezinte în cadrul expoziției și un proiect nou, o soluție de securizare a cardurilor cu bandă magnetică numită SRS.

Roboscan 1MC, câștigătorul Marelui Premiu în 2009 la Geneva, este un sistem de inspecție neintruzivă capabil să realizeze în câteva secunde radiografia unui autoturism, camion, container sau orice alt obiect de dimensiuni mari. Singurul său operator poate controla sistemul de la distanță, eliminând astfel riscul de iradiere. Roboscan AERIA, premiat în 2013 la același eveniment ca și predecesorul său, este o invenție unică in lume – acesta scanează cu raze X aeronavele și poate depista materialele nepermise, mărfurile de contrabandă sau dispozitivele explozive improvizate. Acest sistem poate scana o aeronavă în intregime în mai puțin de 3 minute.

Sistemul Rotativ de Siguranță sau SRS ese un sistem pentru securizarea cardurilor cu bandă magnetică, care funcționează într-un mod inedit datorită celor două inovații: introducerea cardului pe lungimea acestuia cu banda magnetică în interior și mișcarea de rotație executată de dispozitiv.