Expozanți

 • Anunțată în iulie 2013, noua strategie a companiei Microsoft la nivel mondial este centrată pe crearea unei familii de device-uri și servicii pentru utilizatori individuali și pentru organizații, de care vor beneficia oamenii de pe întreaga planetă – acasă, la serviciu sau în mișcare, în activitățile pe care le prețuiesc cel mai mult. În România, inspirația noastră este să fim liderul în tehnologie și partenerul de încredere pentru viitorul României. Direcțiile strategice de impact local ale Microsoft sunt Agenda Digitală pentru România, Competitivitatea Mediului de Afaceri și Crearea de Oportunități pentru Tineri.

 • Samsung Electronics Co, Ltd. este un lider mondial în tehnologie, deschizând noi posibilități pentru oamenii de pretutindeni. La Future Communities Samsung prezintă Smart Classroom, o soluție completă care include support hardware și software, cât și conținut digital adaptat materiilor recomandate elevilor de liceu. Samsung a lansat, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, prima Smart Classroom în cadrul Școlii Comerciale Superioare „Nicolae Kretzulescu” în luna septembrie a acestui an.

 • Brandul Vodafone este strâns legat de inovație și încurajează inițiativele menite să îmbunătățească viața oamenilor, prin puterea comunicațiilor mobile. Fundația Vodafone este un partener tradițional al mediului non-guvernamental, cu sute de programe finanțate în domeniul educației și sănătății.

 • Visa Europe s-a aflat în avangarda tuturor schimbărilor majore din industria plăților în ultimii 50 de ani. În ultimii șase ani, Visa Europe a investit peste 1 miliard de euro în noi tehnologii și infrastructură, dezvoltând viitorul plăților electronice care vor marca următorii 50 de ani. Viitorul va însemna posibilitatea de a plăti oriunde te-ai afla, folosind orice dispozitiv dorești. Va fi o combinație între e-commerce, contactless, servicii de cloud și mobile, toate beneficiind de preocuparea constantă a Visa Europe de a oferi cele mai înalte standarde de siguranță și calitate a serviciilor.

 • Viziunea Apple pentru educație

  De peste 30 de ani, Apple colaborează îndeaproape cu profesioniștii din domeniul educației pentru explorarea și îmbunătățirea experienței de predare și de învățare. De la dispozitive performante și atractive și până la soluții pentru accesarea, crearea și împărtășirea conținutului, produsele Apple permit fiecărui individ să rezolve probleme, să colaboreze și să își exprime cât mai firesc creativitatea înnăscută.

 • LiveStudies este un start-up pentru dezvoltarea de tehnologie, creat prin sinergia viziunilor companiilor UTI și Online Age.

  LiveStudies dezvoltă aplicații al căror rol este de a genera și împărtăși idei. Aplicațiile dezvoltate transformă spațiile uni-dimensionale în spații de lucru colaborative și interactive și crează o singură lume prin unificarea dimesiunilor reale și virtuale.

 • SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul din integratorii software de succes din Europa Centrală şi de Est. Adresându-se organizaţiilor private şi publice, compania oferă soluţii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Intelligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture şi eCustoms, pentru piaţa naţională şi internaţională. SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice de mare complexitate şi amploare. Mai multe detalii pe www.siveco.ro.

 • Ymens și NEC Europe, parteneri în inițiativa de a promova activ dezvoltarea unei piețe unitare și integrate de cloud la nivelul Uniunii Europene, dispun de tehnologia și expertiza necesare pentru a oferi sectorului public soluții inovatoare de cloud. Demersul sprijinit de Ymens și NEC Europe aduce beneficii considerabile instituțiilor publice, cetățeanului și, implicit, întregii societăți.

 • Fundația EOS-Educating for an Open Society, este o organizație neguvernamentală, non-profit, înfiinţată în anul 1999, fiind considerată una dintre cele mai active organizaţii de sprijin pentru dezvoltarea Societăţii Informaţionale şi Economiei Bazate pe Cunoaştere din România, cu o experiență de peste 10 ani de zile în dezvoltarea de programe și proiecte legate de TIC. Mai multe detalii pe www.eos.ro.

 • Industrial Software este unul dintre principalii furnizori de soluţii software integrate din România, atât pentru sectorul public cât şi pentru sectorul privat, cu peste 300 de implementări finalizate cu succes la clienţi din toată ţara. Cei 15 ani de experienţă în IT&C şi parteneriatele strategice dezvoltate cu lideri în tehnologie la nivel global permit livrarea celor mai bune soluţii pentru proiectele clienţilor săi, indiferent de mărimea sau complexitatea lor. Mai multe detalii pe www.indsoft.ro.

 • Tradeville este pionerul pieței de capital din Romania. Preocupat de dezvoltarea continuă a pieței de capital din România, Tradevile derulează un program educațional pentru a face cunoscute avantajele investițiilor la bursă si modul de administrare a finanțelor personale.

 • Municipiul Baia Mare aduce proiectul i-scope în cadrul expoziției Future Communities Open Innovation Fair.

  Proiectul i-SCOPE oferă o platformă deschisă prin care se dezvoltă trei servicii tip “smart city”: îmbunătățirea mobilității persoanelor în vârstă și a cetățenilor cu diverse dizabilități, optimizarea consumului de energie la nivel de utilizator și monitorizarea mediului înconjurător prin implicarea cetățenilor Mai multe detalii pe www.iscopeproject.net.

 • General Electric furnizează tehnologii şi servicii medicale pentru un nou nivel de calitate şi îngrijire în domeniul sănătăţii. Experienţa complexă în tehnologia informaţiilor şi imagistică medicală, diagnosticarea medicală şi sistemele de monitorizare aduc un plus de valoare pentru clienţii care aşteaptă o continuă îmbunătăţire a serviciilor. Mai multe detalii pe www.ge.com/ro.

 • Aviziero este un program online de administrare a imobilelor, care le arată proprietarilor cum s-a calculat întreţinerea. Aplicația a introdus pe piață sistemul de plată cu cardul a întreținerii și oferă gratuit administratorilor de bloc sau firmelor de administrare posibilitatea de a gestiona corect și transparent orice asociație. Mai multe detalii pe www.aviziero.ro.

 • Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit care, din 1990, militează activ pentru drepturile copilului si protectia copilului în România. Mai multe detalii pe www.salvaticopiii.ro.

 • Rently.ro o platformă online gândită să ajute tinerii să scape de problema chiriei cât mai rapid, ieftin și simplu. Mai multe detalii pe www.rently.ro.

 • Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit este instituţia care îndeplineşte funcţia de plată pentru proiectele de investiţii, finanţate din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală. Mai multe detalii pe www.apdrp.ro.

 • Casa Evantai este o invenţie a domnului profesor Alexandru Stănilă din Iaşi, premiată cu aur la Salonul de Inventică de la Macao din China, anul acesta. Este o soluție de locuință low-cost cu pereţi extensibili, care pot fi montaţi în mai puţin de o oră, independentă energetic pentru că are montate panouri fotovoltaice, și care beneficiază şi de apă, având mascat un rezervor.

 • Asociația De-a Arhitectura își propune dezvoltarea și promovarea educației de arhitectură și mediu construit în vederea conștientizării și a cunoașterii valorilor arhitecturii, design-ului și ale urbanismului. Mai multe detalii despre asociație puteți afla pe www.de-a-arhitectura.ro.

 • Digital Kids este un program derulat de Asociația Edusfera în parteneriat cu ROSEdu (Romanian Open Source Education). Programul constă în cursuri de programare și utilizare responsabilă a internetului pentru copii între 8 și 14 ani. După parcurgerea celor 3 niveluri ale programului, copiii pot dezvolta pagini web, aplicații pentru echipamente mobile sau propriile jocuri, totul într-un mod distractiv și interactiv Mai multe detalii pe www.digitalkids.ro.

 • IDZ arhitectură explorează utilizarea tehnologiilor digitale în concepția și fabricarea artefactelor arhitecturale, fie că este vorba de obiecte de design, componente arhitecturale sau chiar întregi clădiri. Aflați întreaga poveste pe www.idz.ro.

 • Ionuţ Budişteanu este un tânăr care trăieşte pentru informatică. A câștigat Marele Premiu ”Gordon E. Moore” la cea mai mare competiție internațională de știință și inginerie pentru liceeni, din lume - Intel ISEF din Phoenix - Arizona, SUA cu proiectul său, o maşină autonomă low-cost, care are ca scop reducerea numărului de accidente rutiere. Despre tânărul inventator puteți afla mai multe detalii de pe pagina lui personală www.budisteanu.net.

 • Korect este o soluție completă de generare și corectare automată a chestionarelor de tip grilă. Dezvoltată modular, aplicația permite generarea mai multor tipuri de șabloane de răspuns, precum și managementul procesului - pornind de la compunerea subiectelor în format rich text până la raportarea rezultatelor finale. Mai multe despre Korect pe www.korect.ro.

 • ROSEdu este o organizație bazată pe comunitatea formată de entuziaști în de-ale programării și software-urilor Open Source. Misiunea lor constă în inițierea, sprijinirea și dezvoltarea educației bazată pe valorile Open Source. Mai multe despre ROSEdu pe www.rosedu.org.

 • Pulsar Drone Software este un proiect al Universității Politehnica București, un produs software compatibil cu AR.Drone2, cel mai stabil quad-copter de pe piață la ora actuală. Acest soft transformă drona într-un quad-copter ultra-inteligent, capabil să asculte comenzi vocale, sau de la un joystick. Cu alte cuvinte, permite controlul suprem al utilizatorului.

 • Upside Down este un brand românesc de produse „verzi” inedite, realizate din materiale neconvenționale ca bannere stradale, cutii Tetra-Pak, resturi textile și camere de cauciuc de la bicicletă, pe care le găsiţi pe magazinul online. Mai multe despre Upside Down pe www.upside-down.ro.

 • Wyliodrin este un sistem educațional pentru programarea dispozitivelor integrate dintr-un browser web. Acesta permite partajarea proiectelor între utilizatori, programarea dispozitivelor integrate folosind mai multe limbaje de programare și depanarea acestora. Mai multe despre Wyliodrin pe www.wyliodrin.com.

 • Agropower este o companie care se concentrează pe producția de energie verde din reziduuri agricole prin implementarea de proiecte de agro-biomasă. Compania este specializată în planificarea și implementarea proiectelor pentru centrale termice industriale și de cogenerare ce utilizează tehnologia de ardere directă a biomasei agricole.

 • ASOCIATIA FEMEILOR DIN ROMANIA (AFR) este prima organizatie democrată a femeilor, care s-a format in timpul zilelor Revolutiei din Decembrie 1989 ca un rezultat al nevoii de a organiza, reprezenta si a de apara drepturile femeilor din Romania.
  Mai multe detalii pe www.afr2010.ro.

 • Be more construiește de la zero programe de training îndrăznețe. Direcțiile principale sunt dezvoltarea abilităților de leadership și eficientizarea comunicării în cadrul echipei, pentru o atingere mai rapidă a obiectivelor pe care le are orice companie.
  Mai multe detalii pe bemore.ro.

 • Harta Proiectelor de CSR, disponibilă la adresa www.hartaCSR.ro, este un proiect unic de identificare a proiectelor de Responsabilitate Socială Corporativă din Romania. Realizată de echipa CSRmedia.ro, platforma online oferă o imagine unitară asupra investițiilor din domeniul Responsabilității Sociale Corporative din Romania și permite identificarea rapidă a proiectelor în funcție de diferite criterii, precum: anul realizării proiectului, zona, județ, domeniu sau compania care l-a implementat.
  Mai multe detalii pe www.hartaCSR.ro.

 • Delivering Life creează evenimente care să aducă în viața noastră momente în care ne simțim cel mai bine. Mai mult, doresc să ofere oricui posibilitatea de a face acest lucru și de a da mai departe ceea ce a primit. Mai multe detalii pe deliveringlife.com.

 • ECDL ROMANIA este operatorul național al licenței ECDL (European Computer Driving Licence). ECDL ROMANIA activează de peste 10 ani în România, timp în care a dezvoltat cu succes o rețea națională de Centre de Testare Acreditate ECDL, asigurând tuturor candidaților oportunitatea de a obține și de a-și certifica la un anumit nivel competențele digitale. În reţeaua de Centre de Testare Acreditate ECDL se regăsesc instituţii de învăţământ (universităţi, licee, şcoli), centre de pregătire pentru administraţie şi centre de pregătire profesională din toate oraşele mari ale ţării.
  Mai multe detalii pe www.ecdl.org.ro

 • EFdeN reprezintă un concept pentru o casă solară modulară, eficientă energetic, cu un design şi o compartimentare flexibilă, ce poate fi extinsă atât pe verticală, cât şi pe orizontală. Locuinţa EFdeN este orientată către consumator – o casă mulată pe nevoile şi dorinţele utilizatorului, care răspunde în acelaşi timp nevoilor urbanistice ale metropolei în care este plasată.
  Mai multe detalii pe www.edfden.org.

 • Prispa este un proiect-pilot, o alternativă sustenabilă pentru revitalizarea modului de viaţă rurală din România. PRISPA este prima și singura echipa din România care a participat la Solar Decathlon, o competiție dedicată studenților ce presupune proiectarea, construirea și operarea unor case solare care să fie atât eficiente energetic, cât și atractive.
  Mai multe detalii pe prispa.org.

 • FabLab este un laborator de fabricare digitală care oferă firmelor, antreprenorilor, școlilor și comunităților, echipamentele și tehnologiile necesare pentru a transforma ideile în obiecte. Mai multe detalii pe fablab.ro.

 • Glazeon este o comunitate online cu oameni care își susțin cauza preferată prin ceea ce cumpără zilnic.
  Mai multe detalii pe www.glazeon.com

 • Junior Achievement România, organizație non-profit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA și a Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare și cea mai dinamică organizație internațională de educație economică și antreprenorială. Mai multe detalii pe www.jaromania.org

 • MB Telecom Ltd. este unul dintre cei mai mari integratori de sisteme de securitate din Romania, ce asigură conceptul, producția și instalarea echipamentelor de înaltă tehnologie din domeniul securității. Producătorul sistemelor de inspecție neintruzivă a autovehiculelor, containerelor și aeronavelor, ROBOSCAN 1MC si ROBOSCAN AERIA, MB Telecom dezvoltă la scară largă sisteme integrate pentru securizarea frontierelor.
  Mai multe detalii pe www.mbtechnology.ro

 • PotȘiEu.ro este prima platformă românească de crowdfunding creată ca instrument alternativ de finanțare pentru proiecte antreprenoriale, create pentru a rezolva o problemă identificată în comunitate.
  Mai multe detalii pe potsieu.ro

 • Ioan Grosu este Profesor Asociat Cercetare la Facultatea de Chimie din cadrul Universității Al.I.Cuza din Iași. Ultimele sale brevete au primit recunoaștere internațională: titirezul controlabil (Argint la Geneva, 2007) și curcubeul de grădină (Aur la Geneva, 2013).

 • Proiector 24 propune, furnizează și integrează soluții complete de proiecție interactivă pentru sisteme educaționale moderne bazate pe tehnologie touch.
  Mai multe detalii pe proiector24.ro

 • KOTKI Visuals Studio a fost fondat în 2006 de artistele multimedia Mihaela Kavdanska & Dilmana Yordanova – printre primii artiști din România și Bulgaria care au inclus noile tehnologii în proiectele lor de artă și performing, artă în spațiul public, evenimente și advertising alternativ. KOTKI Visuals crează și dezvoltă platforme interactive și produce proiecte multimedia, proiecție video interactivă, 3D video mapping pe obiecte statice sau în mișcare, performeri, clădiri sau în spații alternative.
  Instalația interactivă expusă la Future Communities este realizată de KOTKI visuals în colaborare cu Centrul de Muzică electroacustică și Multimedia al Universității Naționale de Muzică din București. Kotki Visuals colaboreaza cu CMEM (Centrul de Muzica Electroacustica si Multimedia al U.N.M.B.) din 2012.
  Mai multe detalii la kotkivisuals.com

 • Reciclare Creativă înseamnă oameni pasionaţi de a transforma obiecte, materiale, bucăţi şi bucăţele în lucruri interesante şi utile sau pur şi simplu de a încerca artă pură şi nebună… ca un manifest al propriei creativităţi. Creştem prin ceea ce învăţăm unul de la altul, prin acţiuni de educaţie non-formală, prin pasiune, imaginaţie şi drag de artă. Reciclare Creativă este un proiect al Asociaţiei D’Avent.
  Mai multe detalii pe reciclarecreativa.ro

 • Romania Green Building Council se angajează să livreze condițiile de piață, educaționale și legislative necesare promovării construcțiilor de înaltă performanță, care sunt atât sustenabile cât și profitabile. Creează un model de dezvoltare exemplar în regiune, asigurându-se că mediul construit nu va fi o amenințare pentru generațiile viitoare, ci dimpotrivă, o sursă de securitate, confort, inovație și oportunități.
  Mai multe detalii pe www.rogbc.org

 • The HUB Bucharest este un spațiu de colaborare conceput pentru inovatorii care acceptă provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre și încearcă să le rezolve prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. The HUB București oferă variante diverse de abonamente, adaptate nevoilor fiecărei categorii de profesioniști și organizează și un program variat de evenimente de networking, învățare, incubare și dezvoltare, atât pentru membrii săi, cât și pentru alți profesioniști din domenii conexe cu inovația socială (CSR, HR, comunicare socială etc.).
  Mai multe detalii pe bucharest.the-hub.net

 • The Shop Page este o platformă interactivă de comerț pe Facebook cu ajutorul căreia comercianții și brandurile își pot lansa propriile magazine pe paginile de fani, astfel încât utilizatorii de Facebook pot achiziționa produsele acestora direct de pe paginile de fani, tranzacțiile fiind finalizate în siguranță și rapid, chiar pe Facebook. Mai multe detalii pe www.theshoppage.com

 • UPDIVISION Code face custom web development & UX design (orice tip de aplicație web și site). Mulți dintre clienții UPDIVISION Code sunt antreprenori care au o idee revoluționară de aplicație sau platformă web pe care ei o ajută să se nască. Proiectele lor se întind pe 6 continente.
  Mai multe detalii pe updivision.com

 • Moodle este o platformă de e-learning, un sistem de management al învăţării, un produs complex care oferă servicii și module de dezvoltare a unui mediu de învățare și evaluare de tip e-learning. Mai multe detalii pe www.moodle.ro/

 • CG&GC își doresc să devină parteneri de încredere pentru afaceri , punând la dispoziție soluțiile, produsele și servicii de calitate. Alături de partenerii lor, vor analiza situația afacerii și vor propune soluții IT&C pentru eficientizarea activităţii şi simplificarea proceselor de muncă, bazându-ne pe principiul “Work smarter, not harder!”.
  Mai multe detalii pe www.cg-hitech.ro

 • ECOTIC este o organizație nonprofit care preia responsabilitățile ce le revin producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice pentru realizarea obiectivelor anuale de colectare, reutilizare, reciclare și valorificare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).
  Mai multe detalii pe www.ecotic.ro