Bate frisoanele de iarnă: Un ghid pentru opțiunile de încălzire electrică

Bate frisoanele de iarnă: Un ghid pentru opțiunile de încălzire electrică

În edițiile anterioare ne-am concentrat asupra celor care sunt, fără îndoială, cele mai populare două opțiuni de încălzire eficiente din punct de vedere energetic – aer condiționat cu ciclu invers și încălzire hidronică. Ambele au avantaje și dezavantaje și ambele se potrivesc mai multor oameni, designului caselor și climelor decât altele, deci care este cel mai bun? Există alte opțiuni care ar trebui explorate? Când vine vorba de încălzire, există o mulțime de întrebări de răspuns, iar luarea alegerilor corecte este importantă pentru o casă confortabilă și caldă, cu costuri de funcționare reduse și impact redus asupra mediului.

Nu gaz

În primul rând, ar trebui să observăm că nu ne gândim la încălzirea cu gaz. Gazul este un combustibil fosil și pur și simplu nu există nicio modalitate de a rula aparate cu gaz fără emisii de gaze cu efect de seră. Pe de altă parte, deși electricitatea este parțial generată de cărbune și alți combustibili fosili, nu trebuie să fie – puteți achiziționa 100% GreenPower sau instalați un sistem de energie solară suficient de mare pentru a vă acoperi nevoile pe tot parcursul anului și de a fi efectiv seră neutră.

Acum, asta nu este posibil, care sunt opțiunile de încălzire electrică disponibile? În primul rând, ne vom uita la cele două tehnologii pe care le-am acoperit anterior, care tind să fie utilizate pentru încălzirea spațiului (întreaga casă) – aer condiționat cu ciclu invers și încălzire hidronică, apoi vom analiza încălzitoarele electrice rezistive, încălzitoarele solare de aer și alte considerații de încălzire.

Aparate de aer condiționat cu ciclu invers

Aparatele de aer condiționat cu ciclu invers funcționează prin comprimarea unui gaz, numit agent frigorific, care apoi transferă căldura dintr-un loc în altul. Tehnologia care face acest lucru se numește pompă de căldură, service aer conditionat sibiu explică cum pompele de căldură sunt în jurul nostru; de exemplu, în frigider, o pompă de căldură transferă căldura din interiorul dulapului în exterior, motiv pentru care exteriorul frigiderului se încălzește. Într-un aparat de aer condiționat cu ciclu invers, transferul poate merge în ambele sensuri, de unde și numele. Iarna, căldura este luată din exterior și aruncată în interior, iar vara se întâmplă opusul.

Un mare pro pentru pompele de căldură: eficiență

Lucrul uimitor al aparatelor de aer condiționat cu ciclu invers este cât de eficiente pot fi. În timp ce încălzirea electrică utilizând elemente rezistive pentru a transforma electricitatea direct în căldură (acoperită ulterior) poate fi eficientă cel mult 100%, pompele de căldură utilizate în aparatele de service aer conditionat cu ciclu invers sunt mult mai eficiente decât 100%, de fapt până la Eficiente cu 600%, ceea ce înseamnă că folosesc mult mai puțină energie pentru a produce aceeași cantitate de căldură. Cum poate fi asta? După cum sugerează și numele, o pompă de căldură pompează căldura dintr-un loc în altul. În loc să transforme energia dintr-o formă (electrică) în alta (căldură), folosește energia electrică pentru a muta căldura dintr-un loc în altul. Deoarece căldura este relativ ușor de colectat și deplasat, pompele de căldură pot deplasa mult mai multă energie termică decât energia electrică pe care o folosesc.

Eficiența sistemelor de pompă de căldură este dată de un coeficient de performanță (COP). Acesta este un raport dintre căldura mutată și aportul de energie electrică. De exemplu, dacă pompa dvs. de căldură folosește 1 kWh de energie electrică pentru a muta 4 kWh de căldură din exterior în interiorul casei, atunci are un COP de 4. Rețineți că atunci când un sistem răcorește o casă, eficiența sa de răcire este denumită ratingul său de eficiență energetică (EER) – EER și COP sunt efectiv același lucru, dar ratingurile pot fi diferite pentru încălzire și răcire, prin urmare sunt specificate ca cifre separate.