Care este efectul unor implanturi dentare asupra osului maxilar? Iata raspunsul specialistilor!

Exista numeroase motive pentru care toti medicii stomatologi, fara exceptie, afirma ca tratamentul cu implanturi dentare reprezinta cea mai buna solutie pentru persoanele adulte care se confrunta cu problema pierderii unuia sau a mai multor dinti.

Un implant este un surub de mici dimensiuni, realizat din zirconiu, titan, tantal sau alte materiale 100% biocompatibile cu organismul uman. Acest surub inlocuieste cu succes radacina dintelui pierdut si poate sa sustina o lucrare fixa definitiva, care arata si se comporta, in toate privintele, la fel ca un dinte natural

Efectele benefice ale procedurii efectuate la clinica stomatologica Dental Premier se fac simtite la nivelul intregii cavitati bucale si chiar al organismului in ansamblu. Muscarea si mestecarea alimentelor, procesul de digestie, activitatea organelor interne, modul de a rosti sunetele, aspectul fetei si al zambetului – iata doar cateva elemente care vor cunoaste o imbunatatire semnificativa!

Cum este salvat maxilarul datorita tratamentului cu implanturi dentare?

Daca dupa pierderea unui dinte intarzii vizita la clinica stomatologica si ramai timp indelungat cu un spatiu gol in cavitatea bucala, apar numeroase riscuri pentru starea ta de sanatate. Unul dintre acestea consta in pericolul de tasare a osului maxilar.

Maxilarul este un os situat in centrul fetei, care formeaza cea mai mare parte a scheletului facial. El sustine dintii de pe arcada superioara, care se pot imparti in patru categorii: incisivi, canini, premolari si molari. Pierderea oricaruia dintre acestia face ca partea corespunzatoare a osului sa nu mai fie supusa unei presiuni normale in timpul muscarii si mestecarii alimentelor, deoarece acest efort este preluat de ceilalti dinti. Prin urmare, exista pericolul ca osul sa se atrofieze, acest fenomen fiind cunoscut sub denumirea de resorbtie osoasa.

Consecintele negative ale resorbtiei osoase, care apare daca nu apelezi la timp la tratamentul cu implanturi dentare, sunt numeroase. Ca urmare a atrofierii, osul da impresia ca s-a deplasat spre interior, ceea ce duce la pierderea unei pozitii firesti si confortabile de inchidere. Pierderea volumului de os afecteaza si aspectul buzelor, care capata o tendinta de deplasare spre interiorul gurii, producand o impresie de fata imbatranita.

implanturi dentare

Mai mult decat atat, un os subtire ingreuneaza foarte mult inserarea viitoare a unor implanturi dentare. Daca nu exista o cantitate suficienta de material osos, este nevoie de efectuarea prealabila a unor proceduri de aditie, care cresc atat pretul, cat si durata tratamentului.

Toate aceste pericole sunt evitate daca iei masurile corecte indata dupa pierderea unui dinte. Suruburile inserate in maxilar ajuta osul sa isi pastreze functia fireasca si aspectul normal.

Alte probleme de sanatate rezolvate prin tratamentul cu implanturi dentare

Existenta unui spatiu gol in cavitatea bucala creeaza multe alte neplaceri. De exemplu, dintii vecini si cei opusi celui pierdut capata tendinta de a se deplasa usor. Pierderea pozitiei corecte le afecteaza atat functionarea, cat si aspectul.

Pe de alta parte, lipsa unuia sau a mai multor dinti creste exponential riscul aparitiei a doua dintre cele mai frecvente afectiuni stomatologice: cariile dentare si boala parodontala.

Digestia ingreunata din cauza unei mestecari incorecte sau incomplete a alimentelor ajunge sa afecteze functionarea organelor interne. Prin urmare, inserarea unor implanturi dentare va avea efecte benefice la nivelul intregului organism.

Ia cea mai buna decizie pentru sanatatea ta! Salveaza osul maxilar si sporeste-ti starea de bine, alegand tratamentul recomandat de toti medicii stomatologi!