Ce lucrari de amenajari interioare trebuie facute inainte de a inchiria un apartament

Oferirea spre inchiriere a unui apartament presupune parcurgerea catorva etape, astfel incat locatia sa poata fi speculata la potential maxim, asigurand in acelasi timp un spatiu sigur si potrivit nevoilor potentialilor chiriasi.

Repararea eventualelor avarii

Un apartament care urmează a fi scos la inchiriere, trebuie sa fie supus unei igienizari si curatari, in acelasi timp facandu-i-se si o expertizare corecta in ceea ce priveste starea acestuia. Se vor elimina toate obiectele si piesele de mobilier deteriorate. In cazul in care locatia se confrunta cu anumite disfunctionalitati si avarii, atunci se vor lua masurile necesare.

 

Tamplaria si podelele

Un spatiu oferit spre inchiriere trebuie sa fie atât sigur, cât  sa se incadreze şi  intr-un anumit standard in ceea ce priveste amenajarea interioara. Este foarte important ca tocurile, tamplaria, ferestrele si usile sa fie in cea mai buna stare, acestea facand parte din izolatia apartamentului in fata transferului de temperaturi si a umiditatii. Astfel, orice problema inregistrata la calitatea si functionalitatea acestora va fi remediata, prin repararea partilor stricate  sau prin schimbarea totala a intregii tamplarii. De calitatea sticlei ferestrelor si de functionalitatea sistemelor de inchidere depinde izolatia termica si fonica a casei, astfel ca este foarte important ca acestea sa fie in cea mai buna stare.  Calitatea podelelor va contribui la design-ul general al apartaentului, dar se va constitui si intr-o bariera in fata pierderilor de caldura, astfel ca orice problema aparuta la nivelul acestora trebuie rezolvata, fie prin repararea zonei afectate, fie printr-o schimbare totala a gresiei sau parchetului, in functie de preferinte si de amenajarea interioara initiala.

 

Igienizarea si zugravirea peretilor si tavanului

Igienizarea apartamentului prin amenajari interioare este o metoda care trebuie aplicata periodic, pastrându-se astfel un aer curat si sanatos. Se impune o curatare a metrialelor anterioare, urmata de remedierea eventualelor stricaciuni sesizate la nivelul peretilor si tavanului, urmand a se aplica straturile succesive de materiale care se vor constitui in aspectul final al incaperilor. Fie se adopta un design neutru, alegand doar vopsea alba pentru zugraveli decorativefie se merge pe o cromatica variata.

 

Baile si bucataria

Baile si bucataria reprezinta puncte importante intr-un cadru domestic, astfel ca se impune o stare foarte buna a acestora, fiind o sursa permanenta de umezeala, context in care calitatea aerului de respirat va fi afectată, devenind periculoasa pentru sanatatea celor care vor locui in apartament. Astfel, se vor schimba bateri de chiuvete, dusuri si cazi, se va chema o echipa de instalatori care se va ocupa cu desfundare wc, tevi, coturi, racorduri  si robineti, se vor efectua lucrarile de reparatii aferente si se va finaliza prin aplicarea tipului de zugraveli interioare potrivite.

 

Instalatia electrica si tevile de gaze

Atunci cand un apartament se scoate spre inchiriere, este obligatoriu un control specializat aplicat instalatiilor electrice. Orice avarie pe acest palier atrage dupa ea riscuri majore, astfel ca se va remedia orice disfunctionalitate. In cazul in care se impune, schimbarea de tablou electric apartament reprezinta o garantie a bunei functionari a  instalatiei electrice. In acelasi timp, se vor verifica şi schimba daca este nevoie, prizele, intrerupatoarele, sursele de iluminat, cablele din apartament si orice alt aparat deja existent, cum ar fi aparatul de aer condiţionat sau centrala termica. Tot pentru siguranta spatiului, se va solicita o verificare a tevilor de gaze si a racordurilor aferente, eliminandu-se riscul pierderilor de gaze.