Ce trebuie să faceți după un accident de mașină

Ce trebuie să faceți după un accident de mașină

Indiferent de reacțiile dvs. după un accident de mașină, este vital să păstrați capul liber. Acești 10 pași ar putea reduce riscul de deteriorare sau rănire suplimentară, pot preveni bătăi de cap și vă vor economisi bani mai târziu.

Poate doriți să păstrați această listă în torpedou, pentru orice eventualitate.

  1. NU părăsiți NICIODATĂ locul accidentului până când nu ați făcut schimb de informații și (dacă este necesar) ați vorbit cu autoritățile. Dacă plecați prea devreme, este posibil să fiți supus unor acuzații penale.
  2. Verifică-te pe tine și pe pasagerii tăi pentru a te asigura că nimeni nu este rănit. Chiar și un fender minor de protecție poate provoca leziuni care nu sunt imediat sesizate. Convocați asistență medicală dacă există chiar și cea mai mică îndoială. Dacă cineva este inconștient sau are dureri de gât sau spate, nu îl mișcați decât dacă se află în pericol imediat.
  3. Dacă există un incendiu sau dacă miroșiți benzină, scoateți-i pe toți din mașină cât mai repede posibil. Rețineți că ceea ce arată ca fum nu înseamnă neapărat foc. Unele airbag-uri sunt acoperite cu amidon de porumb sau pudră de talc și vor produce un nor alb (inofensiv) atunci când se instalează. Coliziunile frontale deteriorează adesea radiatorul vehiculului, provocând scurgerea lichidului de răcire ca abur.
  4. Dacă accidentul este minor, scoateți mașina din trafic. Opriți contactul (chiar dacă mașina nu funcționează) și setați frâna de mână. Porniți intermitentele de pericol și scoateți triunghiuri de avertizare sau benzi, dacă aveți.
  5. Stați la o distanță sigură de drum și vehicule în timp ce vorbiți cu alți șoferi sau așteptați ajutor.Contactați imediat asigurătorul
  6. Sunați la poliție, mai ales dacă au existat pagube substanțiale, dacă cineva este rănit sau dacă cineva acționează confruntativ. Solicitați numele ofițerului de anchetă și informațiile de contact și solicitați numărul raportului de accident, astfel încât să puteți urmări. Unele state solicită un raport al poliției dacă există vătămări sau daune care depășesc o anumită sumă monetară. Dacă sunteți undeva pe autostrada sau un drum îndepărtat de oraș, puteți suna și o firmă de servicii de tractare cluj-napoca, pentru a un irosi timp.
  7. Stai calm. Nu recunoașteți vina și nu vă certați cine este vinovat.
  8. Obțineți numele, adresa, numărul de telefon, numărul permisului de conducere, numărul plăcuței și informațiile de asigurare ale oricăror alți șoferi implicați în accident, împreună cu numele oricărei persoane rănite și a oricăror martori. Puteți utiliza camera telefonului mobil pentru a fotografia plăci, permise de conducere, înregistrare și carduri de asigurare.
  9. Dacă este posibil, faceți fotografii ale scenei și daunele vehiculelor. Poate doriți să fotografiați zona accidentului pentru a afișa urme de derapaj sau alte dovezi ale celor întâmplate. Desenați o diagramă care prezintă poziția mașinilor în timp ce accidentul vă este încă în minte.
  10. Contactați imediat asigurătorul. Ar trebui să găsiți un număr de telefon pentru departamentul de daune pe cardul dvs. de asigurare. După ce ați făcut toți acești pași, cereți ajutorul unei firme de servicii de tractare pentru a transporta mașina de la locul accidentului la un service auto de încredere pentru dvs.