Cum găsesc un consultant financiar pe care să mi-l pot permite?

Doctor Business

Găsirea unui consultant financiar pe care ți-l poți permite este importantă, dar poate fi dificilă. Există multe tipuri diferite de asemenea consultanți, iar tarifele variază semnificativ. Pentru a facilita procesul, am adunat câteva sfaturi despre cum să găsiți un ajutor bun la preț accesibil. În primul rând, începeți prin a cerceta diferitele tipuri de asemenea specialiști și experți. Există consultanți contra cost, servicii bazate pe taxe și tarife, firme de brokeraj bazate pe comisioane și multe altele.

Tipuri de consultanți financiari

Când căutați un consultant financiar, este important să înțelegeți mai întâi diferitele tipuri de consultanți financiari disponibili și care sunt rolurile acestora. Cel mai comun tip de consultant financiar este un broker, care cumpără și vinde valori mobiliare în numele clienților. Alte titluri populare includ administratorul de avere, planificatorul financiar certificat (CFP) și reprezentantul consultantului de investiții (IAR).

Tipul potrivit de consultant sau analist, pentru tine, depinde de nevoile și obiectivele tale. Dacă doriți să cumpărați sau să vindeți acțiuni, un broker este alegerea potrivită. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a crea un buget sau doriți consiliere cu privire la investiții pe termen lung, ar trebui să căutați un CFP sau un administrator de avere. IAR-urile sunt cele mai potrivite pentru persoanele cu portofolii de investiții mai complexe.

Cum găsesc un consultant financiar?

Când vine vorba de găsirea unui consultant financiar, există câteva lucruri de care trebuie să ții cont. În primul rând, gândește-te la ceea ce cauți la un consultant. Vrei pe cineva care să te ajute să economisești pentru pensie sau cauți un sfat mai general?

Apoi, decideți câți bani doriți să cheltuiți pentru un consultant. Unii consultanți taxează la oră, în timp ce alții percep un procent din activele dvs. gestionate. Indiferent de opțiunea pe care o alegeți, asigurați-vă că se încadrează în bugetul dvs.

În sfârșit, fă-ți cercetările. Cereți recomandări și citiți recenzii online. Restrângeți lista de candidați și apoi intervievați-i pentru a găsi cea mai potrivită pentru nevoile dvs.

Ce ar trebui să caut la un consultant financiar?

Există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când căutați un consultant financiar care este accesibil:

  • Începeți prin a căuta un specialist care percepe o taxă fixă sau un comision în loc de un procent din active.
  • Asigurați-vă că persoana respectivă (sau firma) are experiență de lucru cu afaceri ca cea pe care o aveți.
  • Întrebați despre onorariile percepute și cum vor fi acestea calculate, precum și cât de des vă vor furniza serviciile.

Întrebări de adresat unui consultant financiar

Când căutați un consultant financiar, este important să luați în considerare cât de mult vă puteți permite să plătiți. Există o varietate de întrebări pe care le puteți adresa pentru a determina dacă analistul / consultantul este potrivit pentru bugetul dvs.

În primul rând, întrebați persoana despre structura lor de tarife și comisioane. Mulți consultanți taxează la oră, în timp ce alții pot percepe un procent din activele dvs. gestionate.

În al doilea rând, întrebați despre experiența și calificările lor. Mulți consultanți au certificări de la organizații profesionale.

În cele din urmă, întrebați despre filosofia lor de investiții. Cred ei în managementul activ sau pasiv? Se simt confortabil cu riscul? Acestea sunt întrebări importante pe care trebuie să le puneți, astfel încât să puteți fi sigur că cel cu care veți lucra vă împărtășește obiectivele și strategiile de investiții.

Pot găsi un consultant care să îmi facă doar o analiză completă a afacerii?

O opțiune este să găsești un consultant specializat în analiză de afaceri. Acest tip de consultant vă poate ajuta să dezvoltați un plan pentru afacerea dvs. și să determinați cea mai bună cale de a merge mai departe. De asemenea, ei vă pot ajuta să găsiți finanțare sau investitori, dacă este necesar.

Cu toate acestea, înainte de a angaja un consultant financiar, asigurați-vă că le cercetați calificările și recenziile clienților anteriori. De asemenea, veți dori să vă asigurați că înțelegeți ce servicii oferă și ce taxe percep.