Cum poți obține un buchet deosebit folosind elemente auxiliare de decor

Olla

Într-un buchet de flori, verdeața nu este pur și simplu verdeață și atât. Un buchet de flori are, pe lângă florile care reprezintă centrul aranjamentului, și elemente auxiliare de decor care pot face diferența între un buchet cu un design minimalist, simplist, și unul cu adevărat deosebit. Verdeața reprezintă principalul element auxiliar de decor într-un aranjament floral, iar alegerea acesteia trebuie să se facă cu mare atenție, astfel încât rezultatul obținut să fie unul deosebit.

De ce să alegi verdeață pentru aranjamentele florale?

Așa cum am precizat deja, verdeața nu este pur și simplu verdeață într-un aranjament floral. Poți obține aranjamente flori deosebite dacă alegi verdeața potrivită și dacă reușești să faci combinațiile perfecte. Aceasta poate veni în forme și culori diverse, iar alegerile pe care le poți face uneori în acest sens pot fi absolut deosebite. Indiferent de modul în care dorești să arate buchetul tău de flori, verdele reprezintă, în lumea florilor, culoarea neutră care adaugă un plus de frumusețe buchetului ales. Poți obține, cu ajutorul tipului de verdeață folosit, structuri, texturi și linii finale interesante, iar aceasta poate completa sau poate separa florile pe care le-ai ales, astfel încât acestea să poată fi apreciate individual sau laolaltă. Întotdeauna un buchet cu flori, chiar dacă este vorba despre unul monocrom sau despre unul multicolor, va avea nevoie de definirea pe care o realizează verdele acestui element auxiliar de decor.

Cum alegi verdeața potrivită pentru un aranjament floral?

Fie că alegi flori dintr-un magazin fizic, fie că alegi flori on line, alege verdeața care să se potrivească cel mai bine aranjamentelor pe care dorești să le obții. Atunci când vrei să alegi o variantă care să țină bine și să ofere buchetului prosperitate, caută tulpini verzi, mai degrabă lemnoase decât tulpini cărnoase, și nu alege verdeață cu frunzele abia apărute, deoarece acestea vor fi prea moi pentru a susține în mod corect florile din buchet.

Taie verdeața nu în momentul în care alegi să o folosești în aranjamentele tale, ci măcar cu o zi înainte, astfel încât să scapi de umiditatea din frunze, astfel încât buchetul obținut să aibă o textură puternică, bine definită.

De asemenea, este recomandat să alegi verdeața și elemente auxiliare de decor în funcție de sezon. Astfel, primăvara sunt ideale salcia, caprifoiul, tamarix, vara este ideal măghiranul, alături de iasomie, frunzele de zmeură, salcia, toamna este ideal amarantul verde, iar iarna coniferele. În acest fel, vei obține nu numai buchete deosebite, ci buchete care au o notă personală, în funcție de fiecare anotimp, astfel încât scopul acestuia să fie pe deplin realizat.

Un buchet de flori sau un aranjament floral deosebit este complet doar în momentul în care deține toate elementele de decor necesare, iar o atingere completă poate fi obținută doar în momentul în care sunt luate în calcul și verdeața potrivită, folia pe care să o folosești la împachetat sau alte asemenea elemente suplimentare. Un aranjament floral deosebit este cel pe care îl personalizezi după bunul plac, însă nu uita să ții seama de regulile de combinare nescrise ale artei florale.