Evaluator de risc – rol, potentiale recomandari si cand esti obligat sa apelezi la unul

evaluator de risc

Intr-un mediu de afaceri aflat in continua schimbare si cu riscuri tot mai numeroase la adresa organizatiilor, un evaluator de risc are un rol tot mai important. Evaluarea corecta a riscurilor este un obiectiv primordial pentru companii, in vederea asigurarii succesului organizatiei si a sigurantei in activitatea pe care aceasta o desfasoara.

Rolul evaluatorului este foarte complex si merita analizat in detaliu, iar in acest articol vei descoperi care sunt toate functiile acestuia, ce tip de recomandari poate sa iti ofere daca apelezi la el, precum si cu ce evaluator din Romania poti sa colaborezi, pentru rezultate excelente, pe termen indelungat.

Rolurile unui evaluator de risc si potentiale recomandari

Ce roluri are un evaluator de risc

Un evaluator de risc poate fi o persoana sau un grup de specialisti care se ocupa cu identificarea, evaluarea si cuantificarea riscurilor la care este expusa o organizatie. Rolurile sale sunt, deci, identificarea riscurilor, evaluarea probabilitatii si a impactului, clasificarea riscurilor, dezvoltarea strategiilor de dezvoltare, precum si monitorizarea si raportarea riscurilor, in vederea identificarilor de recomandari de imbunatatire a masurilor de siguranta.

 

Ce recomandari iti poate oferi un evaluator de risc

Evaluatorul poate sa ofere o serie de recomandari importante, menite sa ajute organizatia sa faca fata riscurilor intr-o maniera eficienta. Iata care sunt cele mai comune si eficiente recomandari:

  • Implementarea planului de gestionare a riscurilor

Evaluatorul poate sa recomande implementarea unui plan de gestionare a riscului care sa identifice si sa abordeze riscurile in mod structurat. Planul trebuie sa fie flexibil si actualizat cu regularitate.

  • Formarea personalului

O alta masura poate fi constientizarea personalului cu privire la riscurile care exista in activitatea sa. Forta de munca bine informata va fi capabila sa identifice si sa raspunda rapid la riscuri.

  • Implementarea sistemelor de supraveghere video

Daca organizatia nu dispune deja de sisteme de supraveghere a perimetrului, cu siguranta evaluatorul va recomanda investitia intr-un astfel de sistem. El trebuie sa fie adaptat specificului organizatiei tale.

  • Implementarea altor masuri de securitate

Evaluatorul poate sa sugereze si alte schimbari de ordin infrastructural pentru companii. Sistemele de alarma si cele de control al accesului sunt printre cele mai comune.

  • Audituri si revizii periodice

Daca apelezi la un auditor profesional, cu siguranta vei beneficia din partea lui si de servicii de proiectare si implementare a sistemelor de supraveghere video, precum si a celor de acces si alarma. Totodata, evaluatorul poate sa recomande si audituri periodice, prin care sunt verificate instalatiile montate si eficienta lor.

 

Cand ai nevoie de un evaluator de risc

Conform legii nr. 333 din 2003, sunt obligate sa efectueze o analiza de risc la securitatea fizica: regiile autonome, societatile comerciale de orice fel, ministerele, institutiile care detin bunuri sau valori, indiferent de capital social si forma de organizare, companiile si societatile nationale.

 

In concluzie, daca ai o firma sau desfasori activitati care te incadreaza in legea cu privire la obligatia de a desfasura o analiza de risc la securitatea fizica, este important sa alegi un evaluator de risc profesional. Intra pe MAOProtect.ro, acolo unde gasesti informatiile de care ai nevoie pentru a sti cum sa gestionezi rapid si eficient problema analizei de risc.