Festivaluri in Sighisoara pe care merita sa le vizitezi

evenimente sighisoara

Atunci cand vizitezi Sighisoara nu poti rata evenimentele de aici, atunci cand orasul efectiv se transforma, fiind mult mai animat si mai interesant. Pe Visitmures poti gasi informatii despre evenimente care au loc aici, dar si despre obiective turistice sau despre pensiuni si localuri pe care sa le vizitezi.

Sighisoara Blues Festival

Aceasta este singura manifestare culturala de prestigiu, de blues, din tara si are loc in februarie, in fiecare an, in Sala de Spectacole a Casei de cultura Mihai Eminescu. Fiind un eveniment cultural cu participare internationala, acest festival are scopul de a promova bluesul, un gen muzical care, desi nu este bine reprezentat pe scena nationala, se va adresa unui public tot mai numeros in ultima perioada. Sighisoara Blues Festival este organizat de primarie si de Sociatia culturala Sighisoara Blues Hospital.

Festivalul National de Teatru Medieval pentru Tineret

Acest eveniment se desfasoara in luna mai fiind organizat de Clubul Copiilor din Sighisoara. In cadrul festivalului are loc si o tabara medievala de corturi si o parada a costumelor medievale.

Ziua orasului Sighisoara

Acest eveniment este un bun prilej pentru a promova valorile locale si tot ce inseamna obiective turistice Sighisoara atat din punct de vedere istoric cat si cultural. Perioada a fost aleasa avand ca punct de plecare istoria locala a Sighisoarei, care relateaza despre o sarbatoare a elevilor Scolii Evanghelice. Perioada calda a anului, mai exact luna mai, incepea cu o sarbatoare numita Scopationfest care anima tot orasul. Numele de Scopation vine de la scopa, care in latina insemna nuia sau matura.

Acest obicei medieval spunea ca in fiecare primavara elevii erau nevoiti sa vina la scoala cu nuiele pentru a face maturi, care erau ulterior folosite la curatenie. Sarbatoarea a aparut in secolul XIX si a fost organizata in fiecare an pana in 1939 cand a fost intrerupta din cauza razoiului.

S-a reincercat reluarea acestei sarbatori dar a esuat in timpul regimului comunist. Reinvierea acestei traditii locale merita sa fie incercata deoarece prin intermediul manifestarilor culturale se va face cunoscuta istoria locala a sighisorenilor si a turistilor. Evenmentul este structurat pe mai multe sectiuni cum ar fi conferintele pe tema istoriei locale, secitunea de expozitii si de fotografii si sectiunea de picturi reprezentative, care incujareaza sighisorenii sa isi manifeste talentul artistic. De asemenea, exista o sectiune a iubitorilor de folclor si una dedicata tinerilor.

Toate acestea pot fi vazute in Sighisoara, alaturi de monumente si alte edificii care te vor ajuta sa faci parte din istoria locului. Alege de fiecare data sa vizitezi Sighisoara in perioadele in care au loc evenimente pentru a te distra aici. Atunci cand au loc evenimente se orasul prinde viata si este mult mai animat decat de obicei. De asemenea, este important de mentionat si faptul ca in momentul in care sunt organizate evenimente in zona va trebui sa faci rezervari din timp pentru ca exista riscul sa nu gasesti locuri. Orasul este foarte populat in timpul acestor evenimente si oamenii vin aici special pentru ele si pentru a face o incursiune in istoria locala.