Pierderea unui dinte are numeroase efecte nedorite, ajungand sa afecteze in mod neplacut atat starea de sanatate, cat si increderea in sine si viata sociala. De aceea, este recomandat ca fiecare pacient, indiferent de varsta, sa apeleze cat mai rapid la cel mai eficient tratament existent pe piata in prezent: inserarea unui implant dentar. Doar in acest fel va reusi sa scape de toate problemele, pe termen lung.
Avantajele inserarii unui implant dentar
Existenta unui spatiu gol in cavitatea bucala aduce cu atat mai multe riscuri cu cat se intarzie momentul prezentarii la o clinica stomatologica si inceperea tratamentului indicat de specialistii in domeniu.
De exemplu, oasele mandibulei si maxilarului sunt afectate de faptul ca nu mai sunt supuse unei presiuni normale atunci cand sunt muscate si mestecate alimentele. Prin urmare, ele se taseaza in timp si nu mai pot fi folosite ca un suport pentru inserarea viitoare a unui implant dentar. Din aceasta cauza, intarzierea inutila a tratamentului disponibil si la clinica stomatologica Dental Premier face necesara efectuarea unor interventii suplimentare, care implica unele costuri considerabile.
O alta grija de care au parte pacientii care si-au pierdut unul sau mai multi dinti este reprezentata de procesul nedorit de migratie a dintilor. Intr-adevar, dintii alaturati celui pierdut incep sa se deplaseze lent, dintr-o tendinta naturala de a umple spatiul gol. Aceasta miscare le afecteaza stabilitatea si rezistenta.
Aceste riscuri sunt evitate atunci cand se opteaza pentru inserarea unui surub realizat din titan, zirconiu sau alt material 100% compatibil cu organismul. Acesta inlocuieste cu succes radacina dintelui pierdut si se comporta, in toate privintele, la fel ca dintii naturali. El reduce considerabil si riscurile de aparitie a cariilor sau a bolii parodontale. In plus, faptul ca alimentele sunt din nou muscate si mestecate in mod corespunzator are efecte favorabile asupra digestiei.
Exista si importante avantaje de natura estetica. Pacientii isi recapata increderea in sine si sunt din nou capabili sa vorbeasca si sa zambeasca in public, fara a-si face probleme ca vor lasa o impresie neplacuta. Inclusiv dictia este imbunatatita in momentul in care inserarea a avut loc cu succes.
Etapele inserarii unui implant dentar
La prima vizita efectuata la clinica stomatologica, pacientul este consultat de catre medicul de specialitate. In unele cazuri, sunt necesare analize de laborator sau efectuarea unor radiografii, pentru ca planul de tratament sa fie stabilit pe baza unor informatii complete.
Etapa chirurgicala, de inserare a suruburilor care vor inlocui radacina dintelui, dureaza aproximativ 30 de minute, timp in care pacientul este anesteziat, deci nu simte deloc durere. In urmatoarele doua pana la sase luni dupa operatie, se desfasoara procesul de osteointegrare, adica prinderea in os a surubului.
Ulterior, etapa protetica incepe cu realizarea unei incizii si cu montarea unui conformator gingival, care permite vindecarea estetica a gingiei. Apoi este realizat un bont de transfer cu care se ia amprenta pentru viitoarea lucrare, realizata in laborator. In final, dintii ficsi creati pe baza amprentei sunt montati prin cimentare sau insurubare. Ei arata si pot fi folositi la fel ca dintii naturali.
Odata incheiata procedura, pacientul scapa de toate grijile si gandurile negre. Calitatea vietii sale creste considerabil, iar beneficiile asigurate de un implant dentar sunt resimtite pe parcursul mai multor decenii!