Malpraxisul medical. Pasi pentru gasirea unui avocat

In fiecare an, mai mult de 250.000 de persoane din Statele Unite mor ca rezultat al neglijentei medicale. Multe mii sunt raniti ca urmare a diagnosticelor intarziate sau pierdute, greselile de medicamente pe baza de prescriptie medicala si erorile chirurgicale sau anestezice. Daca ati fost raniti in timpul sau ca rezultat al unui tratament medical si credeti ca aveti o reclamatie, un avocat de malpraxis medical va poate ajuta sa cautati despagubiri. Iata ce trebuie sa faceti:

  • Verificati statutul de limitari
  • Initiati cererea dvs. de malpraxis medical
  • Gasiti un avocat calificat
  • Determinati cat de mult va percepe avocatul
  • Pregatiti intrebari pentru consultare si obtineti raspunsuri
  • Decideti ce sa faceti daca un avocat nu va va lua cazul

Verificati termenele limita

Poti gasi avocati buni pe https://www.avocatonline.net/. Statutul limitarilor determina in cat timp trebuie sa depuneti actele pentru un proces. Termenele limita pentru procesele de malpraxis medical difera in fiecare stat si pot fi dependenti fie atunci cand leziunea a avut loc sau a fost descoperita pentru prima data. Exista mai multe exceptii, inclusiv situatii de tratament continuu, descoperire dupa taxele de statut si o limita maxima de 10 ani. Pentru minori, statutul de limitari poate incepe doar odata ce persoana atinge varsta majora.

Initiati cererea dvs. de malpraxis medical

Daca ati primit ingrijire medicala substandard, este posibil sa puteti ajunge la o solutie de colaborare cu furnizorul de servicii medicale sau depunerea unei plangeri la consiliul de licentiere medicala a statului. Iata cateva optiuni de urmarit inainte de a consulta un avocat sau dosar un proces. Contactati medicul pentru a discuta despre vatamari si a vedea daca puteti ajunge la un acord.

Folositi o plangere la consiliul de licentiere medicala a statului dvs. pentru a va asigura ca problema este investigata in mod corespunzator. Adresati-va unui expert medical impartial pentru a va revizui cazul si pentru a determina daca standardul de ingrijire a fost indeplinit. Daca dvs. si furnizorul de sanatate nu sunt in masura sa accepte o solutie, consultanta cu un avocat de malpraxis medical va poate ajuta sa explorati optiunile.

Gasiti un avocat calificat de malpraxis medical

Odata ce ati stabilit ca aveti un caz medical de malpraxis, urmatorul pas este sa gasiti un avocat calificat. Incepeti prin crearea unei liste scurte de avocati locali care reprezinta victime ale vatamarii. Apoi, restrangeti selectia pe baza calificarilor si expertizei lor. Uita-te la site-ul web al avocatului pentru detalii despre experienta si cunostintele sale de malpraxis. Mai multe despre alegerea unui avocat bun afli si de pe https://ratuc.ro.

Malpraxisul medical este o zona de practica larga, deci este important sa angajezi un profesionist cu experienta relevanta. Avocatii se pot concentra pe leziuni la nastere, diagnostice intarziate, dispozitive medicale defecte, erori de medicatie sau afectiuni medicale in miscare lenta, cum ar fi mezoteliomul. Experienta juridica relevanta arata ca avocatul are o strategie puternica si este familiarizat cu complexiile acelui tip de malpraxis.

Pregatiti intrebari pentru consultare si obtineti raspunsuri

Indiferent daca este in persoana sau la telefon, este in interesul dvs. pentru a vorbi cu mai multi avocati inainte de a face o decizie de angajare. Consultarile initiale permit avocatilor sa va evalueze cererea si va ofera sansa de a compara candidatii. Pregatiti o lista completa de intrebari si treceti prin ele una cate una in timpul intalnirii dvs.