Moduri in care un barbat isi poate alege ochelarii in functie de forma fetei

Fiecare tip de ochelari are calitatea de a ascunde sau exagera unele caracteristici ale fetei tale, de aceea trebuie sa alegi cu intelepciune tipul de rame pe care le vei folosi.

John Lennon, Karl Lagerfeld si  Boosty Collins sunt personalitati cunoscute, care si-au construit imaginea si cu ajutorul ochelarilor purtati. Ori de cate ori ne gandim la figura lui John ne vine in minte un om cu parul lung, barba si ochelari complet rotunzi, care pana in 1970 au fost o noutate totala in cultura pop a timpului.

Din punct de vedere istoric, ochelarii au inspirat un anumit sentiment de respect si admiratie in randul oamenilor, deoarece se spunea ca cei care purtau ochelari aveau vedea mai slaba datorita orelor petrecute citind sau invatand. De asemenea, ochelarii au fost si un bun prilej de ironie pentru foarte multe persoane.

In prezent, conform specialistilor de la magazin ochelari Iasi, foarte multe persoane isi aleg ochelarii in functie de forma fetei.

Fata rotunda

Pentru ca obrajii sa arate subtiri, cel mai bine este sa cautati lentile cu cadru gros si care sa iasa putin in evidenta de pe fata, astfel incat sa ii puteti da un aspect mai stilizat. Daca te gandeai la o rama rotunda, ar fi bine sa abandonezi ideea imediat si sa mergi spre variante care pot sa imblanzeasca forma fetei tale.

Fata patrata

Daca pometii sunt largi si maxilarul este foarte bine definit, forma ideala a ramelor este tipul aviator sau orice alt model mare. Ideea este ca dimensiunea ochelarilor va ajuta sa ascundeti putin cele mai puternice caracteristici ale fetei sau cel putin sa nu le faceti atat de evidente.

Fata triunghiulara

Deoarece acest tip de fata se caracterizeaza prin faptul ca are o frunte larga si o barbie prea ingusta, este necesar sa gasiti elementul care va ajuta sa echilibrati aceste doua parti ale fetei si il puteti gasi in ochelarii cu rama larga, deoarece va vor ajuta sa dati greutate acestei zone a fetei.

Fata ovala

Forma alungita a acestui tip de fata accepta multe stiluri de ochelari, astfel incat sa va puteti simti liberi sa experimentati cu cel care va place cel mai mult. Trebuie doar sa evitati modelele dreptunghiulare, deoarece,  o vor face sa arate mult mai ovala decat este cu adevarat.

Nas larg

Pentru a ascunde putin nasul larg, puteti folosi rame mari, dar care sa fie inguste si care sa aiba punti subtiri. Cu aceste doua elemente puteti ajuta la modificarea vizuala a dimensiunii nasului.

Nas ingust

Spre deosebire de nasul mare, nasul ingust pare aproape inexistent atunci cand sunt pusi si ochelari pe el. Prin urmare, ar trebui sa utilizati o rama subtire care sa aiba o punte groasa si vizibila.

Fata in forma de diamant

Desi acest tip de fata este considerat de multi ca fiind „forma perfecta”, este foarte usor sa se rupa acel echilibru intre barbie, pometi si frunte. Pentru a mentine echilibrul, nimic nu se compara cu o rama dreptunghiulara pentru a da echilibru barbiei. Culorile vii sau cu multe detalii va vor ajuta, de asemenea, sa faceti acest lucru.