Primavara, anotimpul perfect pentru un zambet alb

ce presupune albirea dintilor

Albirea dentara poate fi o modalitate foarte eficienta de a deschide culoarea naturala a dintilor tai fara a indeparta nimic din suprafata dentara. Nu poate face o schimbare completa a culorii, dar poate lumina nuanta existenta. Afla de aici ce presupune albirea dintilor si ce trebuie sa faci.

De ce as avea nevoie de albirea dintilor?

Exista o serie de motive pentru care s-ar putea sa va albiti dintii. Fiecare e diferit; si la fel cum parul si culoarea pielii noastre variaza, la fel variaza si dintii nostri. Foarte putini oameni au dinti de un alb stralucitor, iar dintii nostri pot deveni si mai decolorati pe masura ce imbatranim.

Dintii tai pot fi patati la suprafata de alimente si bauturi precum ceai, cafea, vin rosu si coacaze negre. Fumatul poate pata si dintii.

Tartrul va poate afecta si culoarea dintilor. Unele persoane pot avea pete sub suprafata, care pot fi cauzate de anumite antibiotice sau de mici crapaturi ale dintilor care preiau petele. Poti apela la un cabinet de stomatologie Sfantu Gheorghe pentru tratamente de albire dentara dar si pentru alte interventii dentare.

Ce presupune albirea dintilor?

Albirea profesionala este cea mai obisnuita metoda de albire a dintilor. Echipa dumneavoastra stomatologica va va putea spune daca sunteti potrivit pentru tratament si il va supraveghea daca sunteti. Mai intai echipa stomatologica va pune un scut de cauciuc sau un gel pe gingii pentru a le proteja. Ei vor aplica apoi produsul de albire pe dinti, folosind o tava special facuta, care se potriveste in gura ca un dispozitiv de protectie pentru gura .

„Ingredientul activ” din produs este de obicei peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamida. Pe masura ce ingredientul activ este descompus, oxigenul intra in smaltul dintilor si culoarea dintilor devine mai deschisa.

Tratamentul total poate fi efectuat de obicei in trei pana la patru saptamani. In primul rand, veti avea nevoie de doua sau trei vizite la dentist. Medicul va trebui sa faca un aparator de gura si va lua amprente pentru aceasta la prima programare. Odata ce echipa dumneavoastra stomatologica a inceput tratamentul, va trebui sa continuati tratamentul acasa. Aceasta inseamna aplicarea regulata a produsului de albire timp de doua pana la patru saptamani, timp de 30 de minute pana la o ora la un moment dat.

Cu toate acestea, exista acum cateva produse noi care pot fi aplicate timp de pana la opt ore la un moment dat. Aceasta inseamna ca puteti obtine un rezultat satisfacator in doar o saptamana.

Acum exista albirea cu laser sau „albirea puternica”. In timpul acestei proceduri, un baraj de cauciuc este pus peste dinti pentru a proteja gingiile si un produs de albire este aplicat pe dinti. Apoi o lumina sau un laser este utilizat pe dinti pentru a activa substanta chimica. Lumina accelereaza reactia produsului de albire si schimbarea culorii se poate realiza mai rapid. Se spune ca albirea cu laser face dintii cu pana la cinci sau sase nuante mai deschise.