Scaune și fotolii balansoar: Relaxare și stil în oricare spațiu

Relaxare maxima cu scaunele si fotoliile balansoar de la Mobilato.ro

Scaunele și fotoliile balansoar reprezintă nu doar un element de mobilier confortabil, ci și o piesă decorativă care adaugă stil și personalitate locuinței tale. Acest tip de mobilier, cu origini ce datează de secole, continuă să fie extrem de popular în rândul celor care caută un loc perfect pentru relaxare, lectură sau pur și simplu pentru a se destinde.

În acest articol, explorăm universul scaunelor și fotoliilor balansoar, oferind sfaturi despre cum să alegi și să integrezi aceste piese pline de farmec în casa ta.

Istoria și farmecul fotoliilor balansoar

Fotoliile balansoar au o istorie bogată, fiind asociate adesea cu serile liniștite petrecute pe verandă sau lângă semineu. Originea acestora se pierde în negura timpului, dar popularitatea lor a crescut semnificativ în secolul al XVIII-lea în America, unde erau apreciate pentru confortul și relaxarea pe care le ofereau.

Designul lor permite o mișcare lină înainte și înapoi, care mulți oameni o găsesc liniștitoare și terapeutică.

Cum să alegi scaunul sau fotoliul balansoar ideal

1. Materialul

Alegerea materialului este esențială atunci când vine vorba de fotolii balansoar:

 • Lemn: Tradițional și durabil, lemnul este adesea alegerea preferată pentru balansoarele destinate utilizării exterioare sau pentru cele cu un design rustic.
 • Metal: Oferă un aspect modern și este ideal pentru balansoarele cu design minimalist.
 • Plastic: Ușor și rezistent la intemperii, plasticul poate fi o opțiune bună pentru balansoarele de grădină.
 • Țesături și tapiterie: Pentru confort suplimentar, alege un fotoliu balansoar tapitat, care poate fi personalizat cu diferite texturi și modele.

2. Stilul

Stilul balansoarului ar trebui să se potrivească cu decorul camerei în care va fi plasat:

 • Clasic: Un balansoar din lemn cu linii curate și finisaj natural se potrivește perfect într-un decor tradițional.
 • Modern: Caută balansoare cu designuri inovative, linii geometrice și materiale contemporane.
 • Boem sau rustic: Un fotoliu balansoar din ratan sau cu detalii sculptate manual poate completa frumos acest stil de decor.

3. Confortul

Este esențial ca fotoliul balansoar să fie confortabil. Testează adâncimea și înălțimea șezutului, precum și suportul pentru spate și brațe. Pentru un plus de confort, alege un model cu perne suplimentare sau cu o tapițerie moale și plăcută la atingere.

4. Spațiul Disponibil

Măsoară spațiul în care intenționezi să plasezi fotoliul balansoar. Asigură-te că există suficient loc pentru a permite mișcarea liberă a balansoarului fără a lovi alte obiecte de mobilier sau pereți.

Integrarea fotoliilor balansoar în decorul tău

Fotoliile balansoar pot fi integrate în diverse spații ale casei:

 • În living: Un fotoliu balansoar tapitat poate deveni locul preferat pentru lectură sau relaxare.
 • În camera copilului: Un balansoar este perfect pentru părinți, fiind ideal pentru leagănarea și liniștirea bebelușilor.
 • Pe balcon sau terasă: Un balansoar din lemn sau metal poate transforma orice spațiu exterior într-un colț de rai, perfect pentru a te bucura de aerul proaspăt.

Scaunele și fotoliile balansoar aduc un plus de confort și stil oricărui spațiu, oferind un loc perfect pentru relaxare și odihnă. Alegând cu atenție materialul, stilul și mărimea, și integrându-le armonios în decorul tău, aceste piese de mobilier pot deveni puncte focale pline de farmec și funcționalitate în casa ta.

Fotoliu balansoar de la Mobilato.ro

Amenajarea spațiului cu scaunele și fotoliile balansoar de la MOBILATO.ro

MOBILATO.ro oferă o selecție vastă de scaune și fotolii balansoar, adaptate pentru a îmbunătăți orice spațiu din casa ta prin adăugarea unui strop de confort și eleganță. Indiferent că vrei să creezi un colț de lectură încântător sau să oferi o nouă viață verandei tale, iată cum poți amenaja spațiul folosind scaunele și fotoliile balansoar de la MOBILATO.ro:

1. Alegerea locației ideale

Primul pas în amenajarea spațiului cu un fotoliu balansoar este alegerea locației potrivite:

 • Pentru interior: Alege un colț liniștit al sufrageriei, al camerei de zi sau chiar al dormitorului, unde un fotoliu balansoar poate invita la relaxare și deconectare. Asigură-te că spațiul ales permite mișcarea naturală a balansoarului fără obstrucții.
 • Pentru exterior: Verandele, terasele sau grădinile sunt locații ideale pentru un balansoar. Alege un model rezistent la intemperii de pe MOBILATO.ro, care să complementeze designul exterior al casei tale.

2. Considerații de stil și material

Când alegi un fotoliu balansoar de pe MOBILATO.ro, ține cont de material și stil pentru a te asigura că se integrează armonios în decorul existent:

 • Materiale: Optează pentru lemn sau metal în spații exterioare, iar pentru interioare, materialele tapitate sunt ideale pentru confort sporit.
 • Stilul: Alege un stil care să se potrivească cu tema generală a casei. De exemplu, un balansoar modern cu linii curate poate arăta minunat într-un interior contemporan, în timp ce un model din ratan ar putea completa frumos un decor boem sau rustic.

3. Accesorizarea

Accesorizarea corectă poate transforma fotoliul balansoar într-un punct focal al încăperii:

 • Perne și pături: Adaugă perne decorative și o pătură confortabilă pentru un plus de stil și confort. Alege culori și modele care să accentueze schema de culori a încăperii.
 • Masă laterală: Plasează o masă laterală lângă fotoliul balansoar pentru a ține la îndemână cărți, băuturi sau alte necesități. MOBILATO.ro oferă diverse opțiuni care pot completa aspectul balansoarului.
 • Iluminat: Asigură-te că zona din jurul balansoarului este bine iluminată. O lampă de podea sau o lampă suspendată deasupra poate oferi lumina perfectă pentru citit sau relaxare.

4. Integrarea în fluxul camerei

Poziționarea fotoliului balansoar ar trebui să fie strategică:

 • Evită aglomerarea: Asigură-te că balansoarul nu blochează căile de acces și că există suficient spațiu în jurul său pentru a permite balansarea liberă.
 • Vizibilitate: Plasează fotoliul balansoar într-un loc din care să poți admira vederea din fereastră sau televizorul, în funcție de preferințele tale.

Fie că optezi pentru un model clasic sau unul modern, scaunele și fotoliile balansoar de la MOBILATO.ro sunt alegeri excelente pentru adăugarea unui element de relaxare în casa ta. Cu planificare atentă și o integrare stilistică adecvată, aceste piese de mobilier nu doar că îmbunătățesc estetica locuinței, dar oferă și un refugiu confortabil pentru momentele tale de odihnă și liniște.