Scenarii intr-un restaurant fara o masina de spalat vase profesionala

masina de spalat vase profesionala

Chiar daca nu are un rol efectiv in prepararea mancarii, o masina de spalat vase profesionala se dovedeste extrem de utila in orice unitate de alimentatie publica, din motive mai mult sau mai putin evidente. In primul rand, ea garanteaza tacamuri si o vesela impecabile din toate punctele de vedere, ceea ce ajuta la mentinerea servirii la cele mai inalte standarde de calitate. In al doilea rand, ea contribuie la formarea primei impresii din partea clientilor, despre care stim cu totii cat este de importanta atat pe termen scurt, cat si pe termen mediu si lung, in ceea ce priveste fidelizarea.

Tocmai de aceea, in cele ce urmeaza, am decis sa facem un exercitiu de imaginatie: mai precis, sa ne inchipuim cum ar arata un restaurant fara o masina de spalat vase profesionala. Dupa cum va puteti gandi, scenariul nu este deloc unul placut, fiind de neconceput pentru un local care se respecta si care, la randul sau, isi pretuieste clientii, punandu-i pe primul plan. Totusi, pentru a reitera importanta unui astfel de echipament, este interesant de vizualizat si o varianta de tipul „cum ar fi daca…”.

1. Vesela ar fi spalata manual. In lipsa unei masini de spalat vase profesionale, singura optiune pentru ca vesela sa fie curatata si sa poata fi refolosita este aceea de a fi spalata manual, de catre angajati. Bineinteles, dezavantajele acestei metode sunt, in primul rand, timpul pierdut si productivitatea mult scazuta si, in al doilea rand, „blocarea” unora dintre ajutoarele chef-ilor pe o sarcina repetitiva, migaloasa si mult sub adevaratul lor potential (acela de a crea ceva, de a-i ajuta pe maestrii bucatari sa gandeasca si sa puna in practica noi si noi feluri de mancare);

2. S-ar folosi farfurii si tacamuri de unica folosinta. Fara o masina de spalat vase profesionala, alternativa ar fi utilizarea unor farfurii si tacamuri de unica folosinta, de hartie ori carton. Bineinteles, daca specificul unitatii din domeniul HoReCa este fast-food, aceasta optiune poate fi potrivita, insa, daca vorbim despre o cantina, o autoservire si mai ales un restaurant de lux, nici nu incape indoiala ca vor fi nemultumiri mari printre clienti. Cu alte cuvinte, o asemenea „rezolvare” este sub standardele impuse intr-un local de acest tip.

Nu in ultimul rand, un alt argument este reprezentat de asigurarea unei igiene corespunzatoare in procesul de spalare a vaselor. Apa din retea aduce temperatura pana la 45 de grade Celsius, in timp ce o masina de spalat ajunge pana la 90 de grade Celsius, intr-un ciclu de spalare. Acesta este si motivul pentru care institutii precum DSP si DSV recomanda aceste utilaje in locatiile care au un sector de productie alimentara.

Fresco Expert, furnizorul dumneavoastra cu adevarat profesionist!

In ceea ce priveste furnizorul unor modele performante de masina de spalat vase profesionala, va recomandam cu incredere Fresco Expert, brand care sustine inca din anul 1992 inovatia in bucatariile profesionale din tara noastra. In oferta lor, se regasesc echipamente provenite de la branduri recunoscute la nivel international, ceea ce le garanteaza calitatea, fiabilitatea, usurinta in utilizare, performantele (in materie de productivitate) si durata indelungata de viata, chiar si in conditiile unei folosiri intensive, fara nevoia de mentenanta recurenta.

Aceste utilaje sunt destinate atat paharelor, cat si veselei si oalelor, au un tip de constructie undercounter, tunel sau capota si preturi pornind de la mai putin de 4.000 de lei si care ajung si pana la 143.000 de lei (in functie de performante, randament – numar de cosuri pe ora etc.).