Top motive pentru care copii trebuie sa se joace cu stickerele

 

 

Când erai copil, aveai si tu o colecție de autocolante? Poate cu desene animate, masinute, super-eroi sau alte tematici. Completarea paginilor cartuliei cu abtibilduri a fost o experienta ce te tinea ocupat, nu-i asa? Si mai mult decat atat, ti-a produs amintiri pe care le ai si astazi!

 

Dar știați că desigilarea si lipirea tuturor acestor autocolante are un beneficiu mai mare decât umplerea unei pagini complete in cartea cu autocolante?

 

Jocul cu autocolante îi poate ajuta pe copii cu atâtea abilități! Poate fi chiar arma secretă pentru gasirea de noi ocupatii pentru micut. Autocolantele noi pot aduce zâmbete copiilor de toate vârstele! Și cea mai bună veste este că copiii nici nu își dau seama că “lucrează” la dezvoltarea lor, ca viitori adulti!

sursa foto:kizo

 

Când vedeți o foaie cu autocolante, ce vă atrage atenția? Poate este cel mai strălucitor sticker de pe foaie sau poate este un personaj special. Indiferent ce vă aduce bucurie, toate aceste jocuri sunt excelente pentru dezvoltare.

 

  1. Autocolantele sunt un start excelent pentru abilitatile motorii fine. Desfacerea micilor imagini lipicioase necesită o strângere îngrijită a degetelor pentru a trage în sus marginea unui autocolant de pe o foaie. Vârfurile degetelor sunt necesare pentru a prinde o zonă atât de mică. Lucrul cu autocolante este o modalitate excelentă de a practica înțelegerea “prinderii” pentru abilități precum ridicarea mărgelelor mici, a șnurului sau acului de cusut.

 

  1. Coordonarea bilaterală a mâinilor. O abilitate esențială pentru atâtea sarcini funcționale, precum inchiderea unei haine, tăierea cu foarfeca și scrierea de mână – activități care necesită coordonarea bilaterală a mâinilor. Desfacerea autocolantelor necesită ca o mana sa tina foaia iar cealalta sa dezlipeasca stickerul (cu mâna dominantă). Ambele mâini sunt implicate în muncă și îndeplinesc sarcini diferite.

 

  1. Scanare vizuală. Scanarea vizuală este necesară pentru abilități precum citirea, scrierea, căutarea unui articol într-o cameră aglomerată și scanarea vizuală a mediului. Copiii pot scana o foaie de autocolant pentru a scoate autocolantul dorit.

 

  1. Conștientizarea spațială. Dificultățile de conștientizare spațială pot face ca citirea, scrisul și funcționarea în toate sarcinile zilnice să fie practic imposibile. Copiii pot scrie cu unu scris de mână neglijent sau pot avea probleme cu organizarea, în spațiu. Utilizați autocolante ca indiciu vizual pentru conștientizarea spațială. Copiii pot vedea culoarea strălucitoare a autocolantului și îl pot folosi ca un indiciu vizual pentru a stii de unde să înceapă să scrie pe o pagină, cât de mare să formeze literele, unde să se opreasca pe hol la dulapuri, unde să așeze dosarele într-un birou, etc.

 

  1. Explorarea senzorială. Descoperiți texturi de autocolante netede, pufoase, abrazive și neclare. Copiii sunt foarte motivați de stickere. Un autocolant poate fi folosit ca recompensă pentru un copil care atinge un obiectiv sau care participă la activități dificile.

 

Cumpara de aici stickere si jocuri/jucarii creative ori educative cu stickere, pentru copii!