Cele mai comune intrebari despre kombucha

Kombucha poate fi una dintre cele mai recente tendinte de sanatate, deci daca vrei sa aflii mai multe detalii, poti accesa linkul pentru a citi tot ce trebuie sa stii despre beneficiile si avantajele ei. Iti prezentam cele mai comune intrebari despre kombucha si raspunsul la ele:

Care este mai exact definitia Kombucha?

In primul rand, cateva informatii despre ce este: „Kombucha este o bautura fermentata facuta cu ceai, zahar si culturi de bacterii si drojdie”, explica  Mandy Enright, RDN , care are sediul in Sea Girt, New Jersey. Ea adauga ca o denumire gresita comuna este aceea ca kombucha este o ciuperca, ceea ce este adevarat.

Bautura este facuta atunci cand bacteriile si drojdia sunt adaugate la zahar si ceai si apoi lasate sa fermenteze. Lichidul rezultat contine acid, vitamine B si probiotice.

Ce gust are exact Kombucha? Este bun?

Cu siguranta are aroma unui otet cu miros dulce. Gustul poate fi putin acru si acidulat (cu o nota de otet. Poti vedea kombucha ca pe o incrucisare intre suc si un bautura carbogazoasa. Si in timp ce prima inghititura poate fi surprinzatoare, gusturile tale se aclimatizeaza si este usor sa incepi sa iti doresti sa ai mereu kombucha in casa.

Cat de sanatoasa este kombucha si de ce este atat de populara?

Vei vedea kombucha pe toate retelele de socializare, in special printre cei care stabilesc tendintele in domeniul sanatatii. In spatele popularitatii reputatia sa ca o bautura plina de probiotice, care este buna pentru sanatatea intestinala a facut ca aceasta bautura sa fie extrem de populara. Bacteriile vii si drojdia ne mentin intestinele sanatoase, ajutand la inlocuirea bacteriilor bune dupa ce sunt afectate de diverse afectiuni.

Ele ajuta, de asemenea, la echilibrarea bacteriilor nedaunatoare si daunatoare pentru a mentine sanatatea sub control. Sindromul intestinului iritabil, anxietatea, depresia, durerile de cap, sanatatea inimii, imunitatea si controlul zaharului din sange sunt doar cateva dintre numeroasele afectiuni pe care probioticele pot sa le previna.

Ce nu poate face Kombucha pentru corpul tau?

Inainte de a merge la magazin pentru a cumpara kombucha, stiti ca exista o limita a ceea ce poate face kombucha. Daca intentionati sa o beti, este important sa faceti acest lucru in contextul unei diete sanatoase – una plina, de exemplu, cu fructe si legume colorate, cereale integrale, carne slaba, leguminoase, nuci si seminte. In caz contrar, nicio cantitate de kombucha nu te poate salva de un stil de viata cu alimente extrem de procesate.

Nu este un tratament minune nici pentru afectiunile enumerate. Mai degraba, kombucha este o oportunitate de a obtine probiotice – printre alte alimente bogate in probiotice, cum ar fi iaurtul, chefirul si legumele fermentate, cum ar fi varza murata – pentru sanatatea intestinului.

Sunt necesare mai multe cercetari, sugereaza un  studiu publicat in iunie 2014 in revista  Comprehensive Reviews,  care a concluzionat ca kombucha poate avea proprietati de sanatate similare cu ceaiul negru. Cercetarile preliminare pe animale sugereaza ca preparatul ofera beneficii antimicrobiene, antioxidante si chiar anticancerigene, dar aceste studii ar trebui efectuate mai intai pe oameni inainte ca cercetatorii sa poata spune ca functioneaza similar.