Cum are loc incarcarea cu freon?

In momentul in care aerul conditionat nu mai funcitoneaza, cea mai buna varinata este aceea de a apela la specialisti in domeniu, asa cum sunt cei de la service auto, Autochelu.ro.

Pentru a va insoti in toate calatoriile voastre, aerul conditionat trebuie uneori sa fie reincarcat. Aceasta procedura mecanica necesita cunostinte, sistemul de aer conditionat al masinii fiind complex si trebuie incredintat cu incredere profesionistilor gata sa il repare. Procesul de incarcare aer conditionat auto nu este foarte complex si va fi cu siguranta usor de implementat.

Aer conditionat automat: cand sa il reincarcati?

O vedere destul de simplista va recomanda sa va reincarcati aerul conditionat odata ce sistemul nu mai functioneaza. Daca va aflati in mijlocul unei canicule, acest sfat va poate strica buna dispozitie la volan. In general, o unitate de aer conditionat ar trebui sa fie reincarcata atunci cand a fost supusa unei scurgeri sau a unei reparatii si verificata la fiecare doi ani. In alte cazuri, doar schimbarea filtrului de aer conditionat este suficienta pentru a mentine sistemul de climatizare in functiune.

Cum sa reincarcati aerul conditionat al masinii?

Desi acum exista kituri complete pentru reincarcarea aerului conditionat auto, va recomandam sa incredintati aceasta sarcina unui profesionist in domeniul auto. O anumita cunoastere practica, echipament de protectie si dispozitive adaptate sunt intr-adevar necesare pentru a realiza acest proces. Pentru expertii in mecanica auto, reincarcarea unui aer conditionat se va reduce la urmatorii pasi:

  • determinati cantitatea de agent frigorific ramas in sistem.
  • verificati daca exista scurgeri.
  • se scurge rezervorul.
  • conectati supapa de scurgere la rezervorul de agent frigorific.
  • purgati conducta de umplere.
  • conectati dispozitivul de racire.
  • porniti motorul si deschideti supapa.
  • inchideti robinetul cand reumplerea este complet goala.
  • verificati functionarea aerului conditionat.

Pretul reincarcarii aerului conditionat

Incarcarea aerului conditionat trebuie efectuata de un tehnician autorizat. Le puteti gasi in centre auto, garaje sau in unitatile membre ale retelelor de producatori. De obicei, acestea ofera un „pachet de reincarcare a aerului conditionat” care o suma care variaza in functie de fiecare atelier auto. Unele promotii pot avea loc primavara inainte de inceperea sezonului de de vara. Alege aceste perioade mai linistite la sfarsitul iernii pentru a evita cozile pe masura ce se apropie plecarile mari din vacanta.

Acesta este modul in care se poate reincarca o masina cu freon auto. Este recomandat sa apelezi de fiecare data la profesionisti din domeniu astfel incat sa te asiguri ca vei obtine cele mai bune rezultate. La fel cum atunci cand ai nevoie de indreptare jante aliaj mergi la un service care sa se ocupe de aceasta operatiune, tot asa se intampla si atunci cand ai nevoie de freon pentru masina ta si trebuie sa te asiguri ca instalatia functioneaza corect. Atunci cand iti indrepti jantele nu te vei apuca sa le bati singur cu ciocanul si iti doresti sa iasa cat mai bine. La fel se intampla si cu instalatia ta de aer conditionat, care are nevoie de servicii facute corect pentru a-ti asigura aerul rece vara.