Manere si butoni mobila la moda

manere mobila tip scoica

Fie ca este vorba despre manere pentru bucatarie, pentru dormitor sau pentru living, respectiv pentru comode sau pentru alte tipuri de mobilier cu usi din casa, foarte multe persoane se intreab care sunt cele mai moderne dintre ele. Noua moda, cu suprafete lucioase, a condus la aparitia unor deschideri de usi si de sertare care nu mai au nevoie de manere, doar ca aceasta moda nu s-a extins foarte mult din cauza dezavantajelor pe care le are.

Foarte multe persoane prefera manerele, butoanele si tragatoarele care sunt obiecte utile si isi indeplinesc foarte bine functionalitatea, devenind totodata si obiecte de arta care au rolul de a da un stil casei. Spre exemplu, manerul de mobilier tip scoica este cu siguranta un accesoriu pentru mobilier care va schimba complet aspectul unui front de mobila.

Tipuri de manere pentru mobila

Exista mai multe tipuri de manere pentru mobila pe care le puteti utiliza, in functie de stilul abordat in interior si de preferinte. Mai jos, vom da cateva exemple:

  • Manere cu buton – ca regula generala, aceste manere sunt puse pe fronturi de mobilier cu usi, desi se pot gasi si pe sertarele inguste si sunt plasate de obicei pe mijloc. Este destul de rar sa intalnsti astfel de manere pe sertarele inalte, unde pentru functionalitate vor fi puse in partea de sus si se folosesc manere duble.
  • Manere care pot fi trase – astfel de manere sunt pozitionate pe usi si sertare orizontal sau vertical in functie de dimensiunea usii sau a sertarului. Atunci cand sertarul este ingust, sunt puse orizontal, iar atunci cand sertarul este lat, sunt puse vertical.
  • Tragatoarele pentru usi ascunse – aceste manere speciale sunt integrate in mobilier, facand parte din front. Ele ofera un finisaj rafinat si curat mobilierului, fiind potrivite pentru un design contemporan si minimalist. In general, vor trece neobservate desi este posibil sa fie scoase in evidenta cu diverse accesorii.
  • Manerele de tip scoica – aceste manere sunt instalate in lungul usii, in fata sertarului, permitand astfel deschiderea foarte confortabila din orice punct. Ele pot fi instalate si pe orizontala si pe verticala, asa cum cere mobilierul si in functie de dimensiunile sale. De asemenea, exista si variatii de finsiaje care se pot combina perfect cu restul obiectelor din bucatarie.
  • Manerele gola – acest tip de sistem au forma unui guler si sunt de obicei facute dintr-un profil de aluminiu integrat in mobila care permite deschiderea sertarelor si a usilor care se afla dedesubt si deasupra, ceea ce face o foarte mare diferenta in stilul mobilierului. Acest profil permite realizarea unei mobile cu o estetica foarte naturala si continua, cu un design corect si modern. In ceea ce priveste estetica, finisajele sunt cele care permit oamenilor sa se joace cu uniformitatea sau sa dea un contrast bun bucatariei. Un lucru foarte obisnuit este alegerea unor profile care se potrivesc si care contrasteaza cu restul finisajelor.

Acum stii care sunt cele mai comune manere pe care le poti folosi si pe care ai vrea sa le aiba mobila ta. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi manerele potrivite stilului abordat.