Ce poti sa faci cand ai cauciucul spart?

Cu siguranta stii ca nu e nimic mai neplacut decat sa iti dai seama chiar inainte de a te urca in  masina ca ai o anvelopa dezumflata sau ca se aude un zgomot neplacut in interiorul unei anvelope care nu mai este buna. Accidentele pot aparea si in acest caz este bine sa stii ca sa faci.

Apeleaza la o vulcanizare locala

Cand spunem locala ne referim la una cat mai aproape de tine. Spre exemplu, daca esti in Cluj, mergi la vulcanizare Cluj centru si nu te duce pana in afara judetului cu anvelopa dezumflata, pentru ca daca mai erau sanse ca anvelopele tale sa fie recuperate, daca mergi mult cu ele, aceste sanse scad considerabil si in plus, riscul de a ramane complet imobilizat cu masina si de a apela la o platforma pentru tractare este foarte mare. Pentru a fi in siguranta, condusul pe pana este prea mult pentru masina ta si iti vei pune siguranta in pericol. Daca anvelopa nu mai are deloc presiune nu doar ca se va deteriora complet, insa te pune si pe tine in pericol.

Daca anvelopa mai are un pic de aer sau gasesti o metoda de a umfla anvelopa care pierde aer poti fi in siguranta. O anvelopa pe pana nu are aceeasi aderenta si nu asigura acelasi control ca una buna si te va putea face sa pierzi controlul sau sa produci accidente. Alege de fiecare data varianta optima pentru tine si daca crezi ca este necesar, apeleaza la o platforma care sa iti duca masina la vulcanizare.

Pot repara singur anvelopa?

Reparatia consta de cele mai multe ori in infundarea gaurilor si peticirea lor pe interior si exterior. Asta inseamna ca va trebui sa indepartezi roata si anvelopa de pe ea. In cazul acesta volumul de munca este considerabil si vei avea nevoie de instrumente speciale care sa te ajute in sensul acesta. Peticirea unui cauciuc ar trebui sa fie lasata pe mainile profesionistilor. Din fericire serviciul acesta este ieftin si se face repede la orice vulcanizare. In cazul in care decizi sa te ocupi singur de asta, gandeste-te ca poti strica si mai tare anvelopa si este posibil sa nu obtii rezultate bune.

Trebuie de fiecare data sa schimb anvelopa?

Raspunsul corect este nu. In cazul in care anvelopa a mai fost peticita inainte va trebui sa o schimbi si inca urgent. In cazul in care anvelopa ta are mai putin de 6mm adancime va trebui sa o schimbi. Altfel, in cele mai multe cazuri poti salva anvelopa.

Daca iti pui intrebari cu privire la garantie trebuie sa iti spunem ca anvelopele nu au asa ceva in momentul in care se sparg. Exista unele servicii similare cu garantia asa cum sunt tire insurance sau chiar CASCO. Daca ai o polita de asigurare in sensul acesta atunci poti merge in service cu documentele care arata ca esti acoperit si vei fi directionat de broker pentru a lua cele mai bune decizii cu privire la anvelopele tale.