Lenjeria de pat sau cum să ne asigurăm un somn odihnitor cu un cod reducere vivre

Înainte chiar de a alege culoarea și dimensiunea lenjeriei de pat, trebuie să vă întrebați din ce material este făcută. Preferați o lenjerie călduroasă tot anul, căutați un material textil specific pentru vară? Nu știi ce este mai bine pentru camera unui copil? Înainte de a vă decide, lăsăți-va timp pentru a citi acest ghid cuprinzător despre materialele pentru lenjerie de pat.

Lenjerie de pat din bumbac

Este cel mai folosit material pentru confecționarea lenjeriei de pat și nu degeaba. Bumbacul oferă lejeritate și este moale pe tot parcursul anului. Calitatea să va depinde de numărul de fire pe centimetru pătrat. Cu cât este mai înaltă, cu atât țesătura este mai strânsă și țesătura este mai ușoară, mai moale și mai rezistentă. Dacă sunteți în căutarea unei cearșafuri durabile, optați pentru o țesătură minimă de 57 fire / cm2, numită țesătură strânsă.

Lenjerie de pat din bumbac organic

În același mod în care cumpărați alimente organice, puteți găși lenjerie de pat din bumbac organic de la unii producători. Materia primă se obține conform unui proces motivat, care nu folosește pesticide sau substanțe chimice și limitează consumul de apă.

Acest material este utilizat în principal pentru lenjeria de pat pentru bebeluși sau copii, deoarece este foarte moale și este foarte ușor de întreținut.

Lenjerie din bumbac satinat

Dacă sunteți în căutarea unei țesături de o catifelare incomparabilă, care să vă ofere același confort atât iarnă cât și vara, atunci bumbacul satinat este pentru dvs. Este realizat din cele mai fine și țesute fire de bumbac. Sunt disponibile mai multe finisaje: când este simplu, este mat pe o parte și strălucitor pe cealaltă, poate, de asemenea, să alterneze benzi strălucitoare și mate sau chiar să fie decorat cu modele mate pe o țesătură lucioasă: se numește damasc. Este destul de ușor de întreținut și călcat. Veți găși seturi frumoase pentru toate dimensiunile de pat de o calitate superioară și folosind un cod reducere vivre.

Lenjerie de pat din flanelă

Probabil că sunteți deja familiarizați cu acest material pufos, care este ales pentru confecționarea lenjeriei de pat de iarnă. Este un bumbac periat foarte moale la atingere, care oferă un confort incomparabil atunci când vine anotimpul rece. Flanelă poate fi spălată la mașînă până la 60 de grade și călcată la temperatură ridicată.

Lenjerie de pat din mătase

Un material de lux prin excelență, mătasea este obținută din viermi de mătase de dud. Are un preț destul de ridicat și nu este la îndemână oricui. Nici întreținerea nu este ușoară, trebuie să spălați lenjeria de pat și să o călcați la o temperatură foarte scăzută.

Lenjerie de pat din microfibră de poliester

Acest material din fibre sintetice este foarte comun în lenjeria de pat entry-level, este ieftin și rămâne moale la atingere și foarte ușor. Microfibră este, de asemenea, adesea folosită pentru a produce echipamente de călătorie, cum ar fi prosoape. De asemenea, are avantajul că este respirabil, se usucă foarte repede și nu trebuie călcat.

Alegerea lenjeriei de pat potrivite cu ajutorul unui cod de reducere vivre va asigura un somn odihnitor și un ritm de viață sănătos.