Coroane dentare – tot ce trebuie să știi despre ele

DentoCare

Un zâmbet frumos este ceva care merită îngrijit, deoarece, în afară de faptul că arată frumos, îți oferă și încredere. Dinții naturali nu arată întotdeauna așa cum ți-ai dori. Acesta este locul în care stomatologia este utilă, având atât de multe de oferit astăzi încât este capabilă să îndeplinească cerințele chiar și celor mai pretențioși clienți. Dacă dinții tăi sunt foarte deteriorați sau culoarea lor lasă de dorit, poți alege coroanele dentare, ceea ce te va face să te simți mai încrezător și zâmbetul tău va câștiga o nouă strălucire.

Ce sunt coroanele dentare?

La început, este demn de remarcat faptul că sunt utilizate acolo unde soluțiile dentare mai puțin invazive nu mai pot ajuta. Acest lucru se întâmplă, de exemplu, atunci când dentiția este deteriorată și slăbită după tratamentul canalului radicular sau, de exemplu, după reconstrucția mușcăturii.

Coroanele dentare, spre deosebire de alte metode, devin o restaurare protetică permanentă în momentul inserării. Ele pot fi instalate doar într-un cabinet stomatologic profesionist și numai acolo pot fi îndepărtate. Aspectul lor poate fi comparat cu o suprapunere cu forma asemănătoare unui dinte natural. Coroanele sunt montate fie pe dintele pacientului, fie pe un implant atașat la maxilar cu un șurub special.

Dacă medicul dentist de la clinica Dentocare Bucuresti îți recomandă să ai una sau mai multe coroane dentare, află în avans ce tipuri există. Acest lucru va facilita alegerea soluției care se potrivește cel mai bine dentiției tale, dar și bugetului disponibil. În funcție de structura și materialul coroanei, prețul acesteia poate varia semnificativ. Primul tip, de departe cel mai accesibil, sunt coroanele acrilice.

Tipuri de coroane pentru dinți

Coroanele protetice pot fi împărțite în mai multe moduri diferite, luând în considerare, de exemplu, gradul în care acestea interferează cu reconstrucția dintelui, poziția lor în raport cu gingia, structura lor sau materialul din care au fost realizate.

  • Coroane metalice

Dentistul propune deseori coroane metalice deoarece sunt durabile și ieftine. Din păcate, pacienții se plâng adesea de ele deoarece sunt foarte evidente și nenaturale. Mai mult, la unele persoane pot provoca disconfort în timp ce le poartă și pot provoca alergii.

  • Coroane de zirconiu

Spre deosebire de coroanele metalice, acestea nu sunt doar durabile, dar au și un aspect frumos. Nu sensibilizează în niciun fel și nu se simt. Dar, de asemenea, în acest caz există dezavantaje – coroanele din zirconiu sunt destul de dure, ceea ce poate avea un impact negativ asupra abraziunii dinților opuși.

  • Coroane complet ceramice

Sunt probabil cel mai bun model dintre cele trei propuse aici, fiind parțial translucide, arătând ca un dinte natural. De asemenea, nu provoacă alergii. Pe de altă parte, coroanele din ceramică totală se pot rupe, punând pacientul la costuri suplimentare.

  • Coroane de porțelan

Dentistul poate oferi coroane de porțelan pe o fundație de oxid de metal sau zirconiu. Primele sunt foarte flexibile, prin urmare rareori se distrug, în timp ce cele din urmă arată natural, sunt durabile și aderă perfect.

Trebuie remarcat faptul că acest tip de coroană este de obicei îmbrăcată temporar și, prin urmare, acestea sunt cele mai puțin durabile dintre toate aceste soluții protetice. Coroanele din porțelan sunt o altă opțiune – clienții le aleg cel mai adesea, deoarece sunt caracterizate nu numai printr-un raport bun calitate / preț, dar au și un aspect foarte frumos.

Acest tip de coroană este montat pe o bază din metal sau ceramică. Versiunea mai scumpă, dar și mai durabilă a acestui tip de restaurare protetică sunt coroanele de porțelan pe o bază de aur. Acestea sunt utilizate în cazul unui grad ridicat de deteriorare a dinților, de exemplu ca urmare a cariilor. Important, utilizarea aurului nu numai că îl face o soluție extrem de puternică, dar are și proprietăți anti-carie.

Ultimele opțiuni pe care le poți alege sunt coroanele din ceramică completă și din metal. Acestea din urmă sunt utilizate extrem de rar. Primele sunt dedicate în special acelor pacienți pentru care aspectul este cel mai important.