Ghiozdan potrivit pentru calatorii

Uneori dorim sa inlocuim valiza cu roti, o buna alternativa este gama de ghiozdane te toate dimensiunile pe care le puteti folosi. Proiectate in mod similar cu ghiozdanele pentru drumetii mai lungi, acestea au de obicei un capac sau un panou cu fermoar pentru a impiedica curelele, chingile si cataramele sa se prinda de curelele de bagaje in aeroporturi sau sa se rupa in timpul transportului.

Un ghiozdan pe care il folositi pentru excursii usoare, de o zi, este, de asemenea, o optiune buna daca aveti nevoie de o capacitate suplimentara. Poate fi transportata ca bagaj de mana si poate fi cu tine peste tot, dar are totusi un pic de spatiu suplimentar fara a cara tone de greutate cu tine. Cautati:

  • Cadru intern de sustinere a greutatii
  • Curele de umar si panoul din spate captusite
  • Capac detasabil
  • Capac de protectie
  • Spatii interioare bine definite pentru a va pastra hainele si pantofii organizati

Ghiozdan de alergare

Cu cat ghiozdanul de alergare este mai mic, cu atat mai bine. Cu toate acestea, uneori, acest lucru nu este posibil atunci cand se transporta haine de schimb, deserturi energizante sau proteice etc. Elementele de baza si obligatorii pe care trebuie sa le aiba un ghiozdan sunt curelele de legat pentru umeri, piept si talie. Ar trebui sa fie confortabil pentru a va distribui incarcatura in mod egal. Ar trebui sa fie reglabila in lungime atunci cand este trasa suficient de strans. Locatia acestora este, de asemenea, cruciala. Curelele principale trebuie sa fie captusite (nu voluminoase) si late pentru a distribui uniform greutatea ghiozdanului pe umeri.

  • Sa fie concepute special pentru alergare
  • Cu un panou din spate bine ventilat
  • Curele pentru spate care se ajusteaza nu numai in lungime, ci si in latime, in special pentru femeile care alearga
  • Curele confortabile pe umeri, piept, talie
  • Cureaua transversala groasa, de obicei cu un buzunar mic

Pentru ciclism sau ciclism montan

Ghiozdanele pentru ciclism sunt de obicei de marimea celor pentru plimbari de o zi, dar, spre deosebire de acestea, au compartimente speciale in care puteti pune unelte, casca, armura. Ghiozdanul ar trebui sa ramana aproape de corp si, mai exact, de spate in timp ce mergeti cu bicicleta. Centura nu trebuie sa se deplaseze in sus si sa va incurce. Ar trebui sa puteti regla ghiozdanul astfel incat sa nu se deplaseze sau sa nu se balanseze atunci cand mergeti pe teren accidentat. Unele modele sunt dotate si cu sisteme de hidratare incorporate pentru apa. Daca intentionati sa va folositi propriul sistem de apa, asigurati-va ca este compatibil cu ghiozdanul vostru.