La ce este bun acest ulei

De cate ori nu ai auzit…ia ulei de peste pentru copii…ii face bine… In cele ce urmeaza vedem impreuna cu Doctormit ce este uleiul de peste si ce beneficii are.

E bine de stiut ca acizii grasi Omega 3 care se gasesc in peste au un rol important pentru buna functionare a creierului si pentru sanatatea inimii. Insa, din pacate, in dietele pe care le urmam, acizii grasi se gasesc in cantitati mici. De aceea, majoritatea copiilor prezinta deficiente de Omega3. Astfel, ca de multe ori, medicii recomanda administrarea de ulei de peste la copii, mai ales ca aceste suplimente pot fi administrate inca de la varsta de patru saptamani. Suplimentele se gasesc in farmacii sub forma unor picaturi pentru a fi usor de administrat, nu contin culori, arome, zahar sau conservanti. Cu alte cuvinte sunt sigure.

Totodata, administrarea de ulei de peste trebuie sa fie obligatorie pentru copii care nu consuma peste. Astfel, acestora li se va administra zilnic ulei de peste. Uleiul de peste contine acizi grasi Omega 3 de tip DHA si EPA, cu un rol foarte important in dezvoltarea creierului si a vederii copiilor.

Printre beneficiile uleiului de peste la copii merita sa amintim de rolul foarte important in dezvoltarea activitatii creierului, activitatea oculara, pentru sanatatea oaselor, aduce imbunatatiri pentru cresterea si dezvoltarea psihologica. In plus, uleiul de peste care este administrat copiilor le va diminua durerile si inflamatiile dentare, le sustine dezvoltarea armonioasa a sistemului osos si efortul fizic.

Conform statisticilor s-a observat ca la copiii carora li s-a administrat ulei de peste au prezentat o evolutie semnificativa la nivelul activitatilor de invatare. Cu alte cuvinte, putem spune despre uleiul de peste ca este un aliat de nadejde pentru o dezvoltare sanatoasa. Suplimentele cu ulei de peste pentru copii ajuta si in cazul copiilor cu autism sau sindrom Asperger, mai ales ca s-a observat ca administrarea a dus la imbunatatirea limbajului si a abilitatilor de invatare.

Tot conform studiilor s-a observat ca acei copiii care au avut un nivel scazut de DHA si EPA au avut mai multe simptome ADHD. De asemenea, au prezentat probleme precum lipsa de concentrare, probleme de invatare si tulburari de somn. In acest sens, o cura cu acizi grasi Omega 3 a redus simptomele precum deficitul de atentie sau hiperactivitatea, contribuind semnificativ la cresterea procesului de invatare si la concentrarea la scoala.

Copiii care au varsta de peste 1 an, li se recomanda administrarea de comprimate masticabile sau capsulele de suplimente cu ulei de peste ce contribuie la imbunatatirea imunitatii acestora.

Pe de alta parte, e bine de retinut ca uleiul de peste contribuie la imbunatatirea starii de sanatate pentru toate categoriile de persoane, indiferent de varsta.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla din urmatorul videoclip DoctorMIT: