Cu un implant dentar, pret de o viata, te bucuri de beneficii majore!

A trecut vremea in care pacientii care isi pierdeau dintii erau nevoiti sa utilizeze dispozitive incomode, precum protezele dentare mobile. Acestea erau dificil de curatat, necesitau o ingrijire complicata si nu le permiteau sa savureze mancarurile preferate. Iar alternativa ramanerii cu un spatiu gol in cavitatea bucala era si mai putin recomandata!

Astazi insa, un implant dentar, ca pret, beneficii si durabilitate, se dovedeste a fi solutia perfecta pentru toti pacientii. Acest tratament imbunatateste in mod vizibil viata de zi cu zi si le permite pacientilor sa inteleaga, prin experienta personala, cat de importante sunt avantajele oferite de avansul tehnologiei si de progresele cercetarii din domeniul medical.

Informatii esentiale despre un implant dentar – pret, proceduri si beneficii

Un implant este un surub de mici dimensiuni, realizat din zirconiu, titan sau alt material 100% biocompatibil. El inlocuieste radacina dintelui pierdut si sustine cu succes, pe termen lung, o lucrare fixa definitiva.

Inserarea este realizata in clinici medicale de top precum Dental Premier, folosind tehnologie de ultima generatie. Datorita acestui fapt, pacientul are parte de numeroase beneficii fara sa resimta nici macar cea mai mica senzatie de durere, mai ales ca, pe tot parcursul procedurii, el se afla sub anestezie.

Comparativ cu vechea solutie reprezentata de proteza mobila, un implant dentar, ca pret, presupune eforturi financiare mai importante. Avantajele oferite sunt, insa, clar superioare, dupa cum pot sa depuna marturie, fara exceptie, toti pacientii care au optat pentru aceasta solutie.

Noua radacina artificiala a dintelui arata si se comporta, in toate privintele, la fel ca un dinte natural. Sunt eliminate riscuri majore pentru starea de sanatate, precum retractia gingivala, tasarea oaselor maxilare si mandibulare sau migratia dentara, care nu intarzie sa apara la pacientii ramasi cu un spatiu gol in cavitatea bucala. Totodata, se reduce riscul de aparitie a cariilor si a bolii parodontale si sunt imbunatatite digestia si functionarea organelor interne.

Avantajele de ordin estetic sunt la fel de importante. Pacientii isi recapata increderea in sine si pot din nou sa vorbeasca si sa zambeasca in public, fara teama ca vor produce o impresie dezagreabila. Dictia este, de asemenea, imbunatatita considerabil.

Toate beneficiile amintite se manifesta pe parcursul mai multor decenii, iar in multe cazuri, chiar pentru intreaga viata! Pacientii pot fi siguri ca nu vor mai avea nevoie de alte interventii medicale complicate sau costisitoare, ci va suficient sa respecte regulile normale de igiena dentara si sa faca vizite de rutina la medicul stomatolog.

Factorii care influenteaza pretul unui implant dentar

Estimarea costurilor se realizeaza conform unei formule relativ simple: costul implantului propriu-zis + pretul bontului protetic + pretul coroanei dentare fixate pe implant.

In functie de caracteristicile fiecarui caz, formula de baza poate suferi unele modificari. De exemplu, insertiile efectuate in zona dintilor din fata, unde criteriile estetice sunt mai importante, vor fi mai scumpe decat cele efectuate in zona dintilor din spate.

De asemenea, costurile sunt influentate de materialele utilizate pentru suruburi si pentru proteza fixa. Alegerea este facuta de pacient, dupa ce medicul specialist ii explica avantajele si dezavantajele fiecarei variante in parte.

Un implant dentar, ca pret, proceduri si mai ales ca durata a beneficiilor obtinute, reprezinta varianta ideala pentru oricine si-a pierdut unul sau mai multi dinti!