Cum ne dam seama daca o lampa de sare este contrafacuta?

lampa de sare himalaya contrafacuta

Lampile cu sare de Himalaya sunt populare pentru nuanta lor vibranta de roz, formele organice si beneficiile pentru sanatate mult preaclamate. Specialistii sustin ca produc ioni negativi in aer, imbunatatind calitatea aerului si emanand o energie calmanta in spatiul tau de locuit. O lampa de sare originala difera de o lampa de sare clasica.

In timp ce lampile sunt considerate sigure in general, exista cateva riscuri pe care ar trebui sa le intelegi daca vrei sa folosesti una in casa ta. Continuati sa citesti pentru a afla mai multe despre aceste lampi si despre cum sa le utilizezi in siguranta.

Ce este o lampa de sare de Himalaya?

Lampile cu sare de Himalaya sunt bucati de roca de sare iluminate de becuri electrice. Multi oameni gasesc stralucirea lor distincta asemanatoare apusului de soare calmanta si placuta din punct de vedere estetic.

Unii spun ca lampile purifica aerul si ofera beneficii pentru sanatate, cum ar fi imbunatatirea starii de spirit, imbunatatirea somnului si imbunatatirea conditiilor de respiratie. Ideea de baza este ca lampile schimba ionizarea aerului din jurul tau, atenuand simptomele alergiei si ajutand la echilubrarea starii de spirit.

Exista pericole asociate cu lampile contrafacute?

Orice dispozitiv electric prezinta pericol de incendiu daca cablurile sale sunt defecte sau deteriorate sau daca produsul este utilizat incorect.

In ianuarie 2017, Comisia pentru Siguranta Produselor de Consum (CPSC) a emis o rechemare pentru lampile cu sare care prezentau un risc de incendiu, deoarece intrerupatoarele lor de variatie erau defecte si predispuse la supraincalzire. Aproximativ 80.000 de lampi contrafacute au fost confiscate.

In luna mai a aceluiasi an, alte 3.900 de lampi de sare contrafacute au fost rechemate pentru acelasi pericol de incendiu. Daca detii o lampa de sare mai veche, ar fi bine sa te asiguri ca nu are probleme si ca nu e contrafacuta. La Terapiesare vei gasi lampi veritabile de sare de Himalaya.

Lampile de sare autentice pot fi destul de grele – pana la 3 kg pentru unele dintre modelele de spectacol. Obiectele grele de pe rafturile inalte pot reprezenta un risc pentru copii, deoarece se pot rasturna de pe rafturi, ranind pe oricine sta in picioare sau sta sub ele.

Pentru a preveni caderea lampilor si ranirea unui copil, este o idee buna sa nu le asezi la indemana copiilor (si a animalelor de companie), pe o piesa de mobilier care este sigura si stabila.

Lampile cu sare autentica atrag umezeala din aer, ceea ce poate face ca apa sa se condenseze pe suprafata lampii. Daca lampa este aprinsa, caldura acesteia va face ca apa sa se evapore.

Dar daca lampa nu este calda, apa se poate prelinge pe baza lampii sau pe mobilierul de sub ea. Daca oricare dintre suprafete este metalica, apa poate provoca coroziune. Daca suprafata este din lemn, umiditatea ar putea deforma sau pata lemnul.

Desi acest tip de coroziune nu reprezinta un risc pentru sanatate, este intelept sa verifici pozitia becului in interiorul lampii pentru a te asigura ca nu atinge piatra in sine. Becul ar trebui sa fie pus intr-o cavitate din blocul de sare, departe de marginile acestuia, pentru a reduce condensul.