Motive pentru care să investești în calculatoare folosite și recondiționate

Există atât de multe opțiuni din care puteți alege. La fel ca mulți oameni, începeți să faceți cercetări online. Opțiunile abundă, cum ar fi PC sau Mac, procesoare multi-core de mare viteză, memorie RAM și capacitatea de extindere a RAM, capacitatea de stocare a hard disk-ului, placa grafică și lista poate continua.

Dacă cautati sa cumparati un laptop, puteți adăuga și alte caracteristici foarte importante, cum ar fi durata de viață a bateriei, greutatea și dimensiunile și dimensiunea ecranului. Numărul de porturi USB disponibile este foarte important în cazul laptopurilor pentru o capacitate de stocare suplimentară, cum ar fi unitățile de memorie și, de asemenea, pentru hardware. Ținând cont de toate aceste lucruri, cu siguranță poate deveni foarte costisitor să obțineți tot ceea ce vă doriți dacă achiziționați un laptop nou.

O opțiune pe care mulți consumatori o aleg este cumpărarea de computere (desktop-uri) și laptopuri second-hand. Calculatoarele la mâna a doua vă pot oferi adesea un raport calitate-preț destul de bun, în special dacă aveți un buget limitat.

Recondiționate

O opțiune bună de explorat sunt „calculatoarele recondiționate”. Puteți cerceta unii dintre marii retaileri online, cum ar fi Amazon, și puteți găsi adesea calculatoare cu ridicata sau cel puțin la prețuri de gros. De asemenea, puteți explora unii dintre comercianții cu amănuntul „de cărămidă și mortar”, cum ar fi Best Buy, CompUSA, Staples, Office Depot și Walmart, fie în magazin, fie online.

Majoritatea producătorilor de computere au, de asemenea, secțiuni folosite sau recondiționate pe site-urile lor web. Puteți explora Dell, Compaq, Gateway, HP, Acer, Lenovo și Apple, pentru a numi doar câteva dintre acestea. Un computer recondiționat este adesea un computer care a fost returnat la magazin de către consumator din mai multe motive. Acesta poate fi atât de banal, precum o zgârietură sau o lovitură, cât și major, cum ar fi o placă de bază, un hard disk, o memorie, o sursă de alimentare etc. defecte.

Calculatorul este apoi trimis înapoi la producător și este reparat, fiind adesea supus unor teste riguroase înainte de a fi returnat retailerului pentru revânzare. În acest moment, nu mai poate fi numit „nou”. Retailerul îl oferă apoi ca fiind recondiționat și cu reduceri de la 20% până la 70% sau mai mult.

Asigurați-vă că verificați politica magazinului privind calculatoarele recondiționate. De obicei, acestea au aceeași garanție de fabrică ca și un computer nou, dar la un preț mult mai mic. De asemenea, veți dori să verificați exact ce este inclus în achiziție. De exemplu, veți dori să vedeți dacă este inclusă o tastatură, un monitor, un mouse, unități de discuri, precum și toți conectorii și cablurile corespunzătoare.

Dacă intenționați să faceți upgrade la recondiționare, aflați care sunt opțiunile de extindere. Acest lucru este crucial dacă doriți să prelungiți viabilitatea calculatorului dumneavoastră. De exemplu, dacă nu puteți extinde decât până la 4 sau 6 giga de memorie RAM sau dacă sunteți limitat în ceea ce privește capacitatea de a actualiza placa de bază, procesorul sau placa grafică, ar fi bine să mai căutați.

Folosit

Multe dintre aceleași reguli se aplică atunci când aveți de-a face cu calculatoare second hand care sunt folosite. Aflați cât de multe puteți în ceea ce privește calculatorul sau laptopul folosit. Dacă a fost cumpărat în ultimele câteva luni și este relativ nou, este posibil să își păstreze încă garanția din fabrică. Dacă achiziționați computerul de la un prieten, de pe Craigslist sau de la orice fel de magazin sau furnizor de calculatoare uzate, vedeți dacă puteți „porni” computerul și îl puteți încerca. Evaluați tastatura, mouse-ul, unitățile, porturile, bateria, software-ul și capacitățile de internet, dacă este posibil. Nu este nerezonabil să ne așteptăm ca un consumator informat să dorească să evalueze și să analizeze o achiziție.

În cazul în care vânzătorul ezită prea mult, este probabil înțelept să plecați cu banii în mână și în buzunar. Acum că sunteți înarmat cu câteva informații utile pentru achiziționarea de computere și laptopuri de ocazie, nu vă grăbiți și cântăreșteți-vă opțiunile. Încet, constant și analitic câștigă cursa calculatoarelor second hand, dar nici nu vă paralizați.