Pe cine ar trebui sa sun mai intai in cazul unui accident de circulatie?

In multe ocazii am citit sau am auzit ce ar trebui facut in cazul unui accident de circulatie, indiferent daca suntem implicati sau daca asistam la vreunul. Ramai calm, pune vesta reflectorizanta inainte de a parasi vehiculul, asezati triunghiurile de urgenta, implementati protocolul PAS (Protejati, Avertizati si Salvati)… Dar, in plus, este recomandabil sa se tina seama si de alte aspecte.

Deoarece un accident in timpul traficului este un eveniment neprevazut care afecteaza de obicei capacitatea soferilor de a reactiona, este important sa gandim cat mai clar posibil si sa ne amintim toate actiunile necesare care trebuie luate pentru a minimiza consecintele. Intra pe tractari auto non stop Oradea.

Apeluri importante atunci cand are loc un accident de circulatie

  • In cazul in care exista victime cu o anumita gravitate sau posibile leziuni, primul numar de telefon la care trebuie sa suni este cel al serviciilor de urgenta prin 112.Este posibil sa efectuezi apelarea chiar si atunci cand telefonul mobil este blocat sau nu are o cartela SIM; trebuie doar sa fie pornit si apelul nu are niciun cost. Acesta este numarul care ar trebui folosit pentru a comunica o urgenta in orice tara europeana, deoarece in el sunt concentrate toate trupele de sanatate, salvare, politie etc., pentru a se coordona intr-un mod mai rapid si mai eficient.
  • In plus fata de numarul 112, apelarea la o asistenta rutiera ar putea fi luata in calcul, asta daca nu exista victime ci avem doar o defectiune a masinii (nu porneste masina de exemplu)
  • Desi prin 112 urgenta este notificata fortelor de securitate, este, de asemenea, recomandabil sa se faca acest apel, astfel incat acestea sa vina cat mai curand posibil si sa procedeze la scrierea atestarii accidentului.
  • Odata ce persoanele implicate au fost asistate si situatia s-a calmat, este indicat sa suni la compania de asigurari auto pentru a comunica ce s-a intamplat. Acest apel trebuie efectuat imediat atunci cand nu este posibila utilizarea vehiculului pentru a solicita serviciul de asistentarutiera pentru calatorie sau daca nu este necesar, informatiile pot fi furnizate in termen de 7 zile de cand esti responsabil pentru incident.
  • Destul de des, accidentele rutiere duc adesea la discutii intre partile implicate pentru a stabili cine este de vina. Adesea, acestea sunt dispute inutile fara nicio concluzie, deci cel mai bine este sa apelezi la un avocat specializat pentru a merge la locul accidentului si a avea grija de toate procedurile corespunzatoare.

In caz de o avarie a masinii care nu implica victime, este posibil sa ai nevoie doar de asistenta rutiera ce implica tractarea masinii sau rezolvarea problemei pe loc, daca este posibil, sau in cele mai multe ori, tractarea catre cel mai apropiat service este necesar.

O asigurare poate include si acest serviciu, dar daca nu il include, exista diverse firme specializate pe asistenta rutiera, asa ca daca se poate, pastreaza un numar de telefon al uneia dintre ele, pentru orice eventualitate- mai ales atunci cand pleci in vacanta la un drum lung de exemplu.