Avantajele unei plite incorporabile cu inductie

Poate a venit momentul sa faci o schimbare in bucataria ta si sa renunti la clasicul aragaz. De foarte multe ori ai avut si tu probleme cu folosirea acestuia sau te-ai trezit ca are scapari de gaze care iti pot pune familia in pericol. Acum poti gasi o multime de alternative mult mai sigure pentru tine si familia ta.

Una din cele mai avantajoase tipuri de plite incorporabile este cea cu inductie care a devenit foarte populara in ultimii ani. Pe langa faptul ca renunti la alimentarea cu gaz, ai parte de o multime de alte avantaje.

In primul rand iti poti tranforma bucataria monotona intr-un moderna si mai plina de viata. Cele mai noi plite incorporabile folosesc noua tehnologie care permite utilizarea in deplina siguranta a zeci de functii multiple. In timpul folosirii unei astfel de plite poti prepara o multime de mancaruri speciale la temperatura dorita fara sa astepti dupa incalzirea vasului de gatit.

Acest tip de plita cu inductie foloseste campul electromagnetic de inalta frecventa prin care transmite energie electromagnetica produsa de bogbina plitei direct in fundul vasului de gatit. Acesta trebuie sa fie compatibil cu plita cu inductie pentru a avea randament maxim. Este un avantaj major care iti permite sa utilizezi plita in siguranta incalzindu-se doar zona pe care ai pus vasul de gatit. Celelalte zone raman reci si astfel nu te expui unui risc inutil de ardere.

Curatare usoara si rapida

Curatarea usoara a plitei cu inductie este iar un avantaj de luat in seama atunci cand doresti sa achizitionezi un model de top de pe site-ul celor de la Techstore Electrocasnice Excelente. Aici ai pregatite numeroase promotii si oferte in fiecare zi de la cei mai cunoscuti producatori.

Daca curatarea plitei pe gaz devine o mare bataie de cap, pentru plita cu inductie nu trebuie sa folosesti decat o laveta cu care cureti super usor zona din sticla putin aderenta.

Siguranta in timpul utilizarii

Siguranta in utilizare face aceasta plita sa fie agreata de tot mai multi oameni. Asa cum ziceam si anterior, se incalzeste doar zona pe care gatesti, cea cu care intra in contact vasul de gatit. Este un motiv in plus pentru cei care inca nu au foarte multa pricepere in bucatarie. Rezultatele se vad la fiecare utilizare datorita controlului pe care il ai asupra temperaturii din timpul gatirii. Asadar, este o alegere inteleapta pentru inlocuirea clasicelor plite pe gaz sau vitroceramice.