Lubrifierea corecta a rulmentilor

Indiferent daca ai rulmenti SKF de cea mai buna calitate sau rulmenti de orice alt tip, lubrifierea joaca un rol esential in prelungirea duratei lor de viata. Multe aplicatii industriale vor utiliza piese metalice ale caror suprafete se ating permanent si se rotesc. Unul dintre cele mai importante mecanisme folosite in industrie este rulmentul cu bile iar pentru ca acesta sa functioneze trebuie sa fie lubrifiat corect.

Pe piata si in aplicatii exista diferite tipuri de rulmenti, dar toti au nevoie sa fie corect lubrifiati. Prin urmare, primul si cel mai important pas pentru a obtine rezultate corecte este acela de a gasi solutiile de lubrifiere potrivite.

Rulmentii pentru roti trebuie sa fie in stare perfecta pentru ca starea generala a masinii pe care sunt montati si confortul depinde direct de acest lucru. Destul de des, soferii isi amintesc de rulmenti doar in momentul in care masina incepe sa scartaie. De fapt, rulmentii sunt foarte importanti pentru masini si trebuie sa le lubrifiezi si sa le verifici pentru o intretinere optima.

Alege lubrifiantul potrivit rulmentilor tai

Pentru a alege corect un lubrifiant pentru masina ta va trebui sa tii cont de cele mai importante aspecte care fac ca lubrifiantii sa fie mai potriviti sau mai putin potriviti anumitor tipuri de rulmenti. Pe piata sunt o multime de lubrifianti si fiecare vine cu propria compozitie si cu proprii aditivi. Este important sa iei in calcul toate aceste aspecte pentru ca nu ar trebui sa se amestece mai multe tipuri de lubrifianti. In general, este ideal sa se clasifice lubrifiantii in functie de aditivii lor.

Cei mai multi posesori de vehicule spre exemplu folosesc un lubrifiant specific care are si un pret scazut si care poarta numele de Solidol. Caracteristicile sale de temperatura insa nu sunt foarte impresionante.

In functie de masina si de sarcina pe care aceasta trebuie sa o transporte se vor selecta si lubrifiantii potriviti. Acest lucru sugereaza de fapt ca detaliile si mecanismele fiecarei masini determina modul in care sunt selectati lubrifiantii.

Spre exemplu daca actionarea se face pe puntea din fata, este bine ca acesti rulmenti sa fie mai des lubrifiati decat alti rulmenti. Totul se bazeaza in fond pe utilizarea unui anumit tip de lubrifiant. Se recomanda folosirea lubrifiantilor care contin litiu pentru ca au cele mai bune rate in ceea ce priveste modul in care gestioneaza umiditatea, coroziunea si temperatura. Poti acorda atentie acestui tip de lubrifiant pentru ca este cea mai buna varianta. De asemenea, astfel de lubrifianti sunt buni si pentru ca pot crea un film special de ulei, datorita caruia forta de frecare se va reduce intre elementul individual si rulment.

Daca vorbim despre ceea ce este recomandat pentru rulmenti, atunci trebuie sa iei in calcul si recomandarile pe care producatorul le face. Poti alege si lubrifianti pe baza de calciu pentru ca acestia protejeaza perfect de umiditate si coroziune. Foloseste substante in care sodiul este baza pentru ca si acestea sunt bune.

Totusi, indiferent de cum ai alege lubrifiantul incearca sa nu combini foarte multe substante diferite pentru ca vei avea una dintre cele mai putin placute surprize avand in vedere faptul ca aceste substante au tendinta de a reactiona intre ele. Ideal ar fi sa gasesti lubrifianti care sa previna imbatranirea materialului astfel incat sa te poti bucura de rulmentii tai pentru mai mult timp. In plus, va trebui sa iei in calcul si faptul ca un lubrifiant de buna calitate va ajuta la un mers mai bun al rulmentilor, ceea ce se vede in liniile de productie care merg pe baza de rulmenti.