Cum alegi cele mai bune combine frigorifice ?

Putine lucruri in viata dureaza atata timp cat un o combina frigorifica. „Regele bucatariei (frigiderul) ” asista ani de zile, chiar zeci de ani de zile, la atacuri de sete si la experimente culinare. Si, desigur, fiecare familie trebuie sa aleaga cel mai bun frigider pentru ea, in functie de nevoile lor. Pentru ca fiecare casa este o lume mai mica, este deosebit de important sa fii atent in alegerea facuta. Si nu este atat de usor sa stii ce frigider sa cumperi. Dar nu-ti face griji. Am pregatit o lista de sfaturi cum sa alegi o combina frigorifica potrivita. Combinele frigorifice sunt o categorie de electrocasnice foarte speciale si cautate.

Tipuri si modele

Pentru a incepe, gandeste-te care model si dimensiunea se potriveste cel mai bine in casa ta, deoarece trebuie sa cumperi cel mai bun frigider pentru tine: combi 60 si 70 cm latime sau chiar 80 cm adancime, american, frigidere si congelatoare, cu o usa, cu doua etc… Fiecare combina frigorifica (frigider) are propriile sale caracteristici, asa ca iti recomandam sa iti iei cateva minute pentru a le examina cu calm.

Dimensiunea combinei frigorifice

Cand vine vorba de a sti ce combina frigorifica sa cumperi este foarte important sa se cunoasca dimensiunea fiecaruia, in scopul de a alege cel mai bun produs. Nu toate modelele au aceeasi marime sau capacitate! Frigiderele combinate sunt cele mai frecvente in bucatarii. Acestea sunt cele care au congelator in partea de jos si frigider pe partea de sus. Exista diferite inaltimi si latimi, si exista, de asemenea, diferente in proportia de frigider, care poate fi de 40-60% sau 45-55 (congelator-frigider). Inaltimea sa variaza intre 176 si 203 centimetri, latimea poate fi de 60 sau 70 de centimetri si partea de jos a 66, 67 sau 80 centimetri. Frigiderele si/sau congelatoarele cu o usa au un fund de 65 de centimetri si o latime de 60, in timp ce inaltimea variaza intre 176 si 186 de centimetri. Instalarea sa poate fi individual sau in perechi, prin intermediul unui kit de imbinare.

Eficienta energetica

Odata ce ai inteles ce tip de combine frigorifice vrei, te sfatuim sa cumperi cel mai bun produs, luand in calcul si eficienta sa energetica. Consumul excesiv inseamna o multime de bani de-a lungul anilor, astfel incat un frigider eficient este optiunea cea mai economica pe termen lung. De asemenea, nu uita ca cumperi unui frigider cu eficienta energetica ridicata care va permite sa te ajute si sa aiba grija de mediu pe tot parcursul vietii sale. Iluminatul interior cu LED-uri reduce de asemenea, factura si dureaza de pana la cinci ori mai mult decat un bec eficient din punct de vedere energetic si de pana la 25 de ori mai lung decat un bec conventional! In plus, stiai ca 90% din energia folosita de becurile conventionale se transforma in caldura? In timp ce iluminatul cu LED-uri este o lumina rece care nu genereaza caldura in interiorul frigiderului, ceva care contribuie la conservarea alimentelor bune si la „locul de munca” mai putin frigider, astfel incat consumul este, de asemenea, redus.