Cum sa renovezi baia cu un buget mediu ?

Proiectul de redecorare a baii nu ar trebui sa fie o gaura in bugetul familiei. Cu niste cumparaturi inteligente si putina grija atunci cand cumparati accesorii, veti putea avea propriul loc de confort si relaxare la un cost pe care vi-l puteti permite. Mai jos, va impartasim cateva idei pentru a repara bai mici, care va vor ajuta sa obtineti un spatiu curat, luminos si functional, cu investitii minime.

Depozitare si reconditionare

Daca sunteti in proces de renovare, nu renuntati de la inceput la toate corpurile de baie. Cel mai bun mod de a economisi bani este de a reconditiona articolele pe care le aveti deja. Este valabil atat pentru toalete, cat si pentru mobilier. In cele mai multe cazuri, obiectele antice sunt de o calitate clar mai mare decat cele produse recent. O curatare temeinica si, eventual, nici un strat protector nu le confera stralucirea pe care au avut-o candva.

Daca vrei o cada care se potriveste perfect in orice camera de baie, alege sa folosesti modelul de cada freestanding 160 de la Goodbath. Un model simplu, elegant si mereu la moda!

 

Inlocuiti eficient

Cand intr-adevar trebuie sa inlocuiti anumite elemente, schimbati pe fiecare separat. De exemplu, daca aspectul mobilierului de baie este degradat pe partea din fata, dar spatarul este in stare buna, incercati sa schimbati numai fronturile. Prin urmare, se pare ca veti avea dulapuri noi, dar numai voi veti sti ca, de fapt, ati inlocuit doar usile sau partile laterale. De asemenea, este valabil pentru obiecte sanitare de calitate, care sunt asamblate din componente inlocuibile. In cazul unei baterii neetanse, este posibil sa nu fie nevoie sa inlocuiti intregul sistem, ci doar partea deteriorata.

Materiale similare si mai putin costisitoare

Daca nu iti permiti un blat din marmura sau lemn natural tratat, dar vrei acest stil pentru baia ta, alege o alternativa. Produsele laminate sunt la fel de durabile si au o estetica speciala, in timp ce obiectele de cuart pot concura cu piatra naturala autentica. In ceea ce priveste podelele sau peretii, placile ceramice pot imita aspectul travertinului sau marmurei.

Pune mana pe bricolaj

Cand vine vorba de renovarea unei bai, o mare parte din buget este rezervata muncii specialistilor. Incearca sa reduci interventia doar pentru lucrarile cu adevarat esentiale, legate de siguranta si durabilitatea lucrarii. Daca nu sunteti specialist in instalatii electrice sau sanitare, nu va asumati aceste capitole. Cu toate acestea, nimic nu va impiedica sa invatati cum sa aplicati placi, sa asamblati mobilierul sau sa pictati peretii.

Traim intr-o epoca in care magazinele de specialitate sunt pline de produse gata de aplicare, iar mediul online ofera tutoriale video pas cu pas, chiar si pentru incepatorii mai putin calificati.

Alege optiuni simple pentru un dus

In loc de o cabina de dus, mai scumpa de cumparat si cu un pret mai mare la instalare, puteti alege o optiune mai simpla. Daca tineti cont de locatia scurgerii si o montati direct pe sol, aveti nevoie doar de bateria de alimentare cu apa instalata pe perete si de un perete de sticla pentru a delimita spatiul de spalare.