Ce sunt benzile LED și cum funcționează?

Cu câteva decenii în urmă, ideile de iluminat interior erau destul de limitate și se bazau pe becurile clasice. Oamenii au găsit idei interesante și pentru astfel de becuri, însă acum lucrurile au evoluat și ai la dispoziție mai multe moduri de a-ți ilumina casa, inclusiv benzile LED care sunt foarte creative. Le poți cumpara de la pedavo.ro la prețuri super avantajoase și le poți folosi foarte ușor in interior. În plus, au avantajul de a nu consuma foarte mult curent electric.

Cum funcționează o bandă LED?

O bandă LED funcționează simplu și tot ce trebuie să faci este să o cenectezi la sursa de curent eelctric. Firele de curent se află în interiorul benzii și ating anumite plăcuțe de contact pentru ca energia electrică să ajungă la leduri. De asemenea, pe bandă sunt și rezistențe care limitează consumul de curent. Astfel, benzile LED iți asigură lumină, în timp ce consumul este cu mult diminuat.

Beneficiile aduse de benzile LED

Consumul de energie al benzilor LED este minim ceea ce înseamnă că nu trebuie să îți faci griji cu privire la facturi, chiar și atunci când benzile LED au intensitate mare, pentru ca vei consuma tot foarte puțină energie.

Capacitatea de a pune benzile LED în cele mai inaccesibile locuri este de asemenea foarte importantă pentru că nu vei ocupa spațiu util cu benzile.

La toate acestea se adaugă și durabilitatea foarte bună a benzilor LED. În cazul în care ai ales benzi de bună calitate și ai furnizat toate condițiile cerute în ceea ce privește umiditatea și temperatura, atunci benzile vor rezista foarte mult timp, până la 50.000 de ore sau chiar mai mult. Benzile de slabă calitate oferite de producători necunoscuți pot să eșueze încă din primul an de funcționare.

În cazul în care unul dintre LED-uri se va arde, atunci de cele mai multe ori încă trei diode nu vor mai străluci, însă banda va rămâne funcțională. Acest lucru este dat de faptul că ledurile sunt prinse în serie câte patru și de aceea de la un led nu vor mai funcționa încă 3, dar acest lucru nu este deranjant.

LED-urile nu au probelem cu șocurile și nici cu temperaturile scăzute, ceea ce permite să le utilizezi cu succes în mai multe situații. Cu ajutorul lor poți realiza idei interesante de iluminare, așa cum este efectul unui plafon tridimensional. Benzile LED care strălucesc în culori diferite sunt produse speciale, iar unele dintre ele îți permit să schimbi culorile și luminozitatea sau strălucirea.

Necesitatea folosirii unei surse de alimentare face ca benzile LED să poată fi puse doar în anumite locuri, astfel încât să funcționeze.  Ținând cont de aceste aspecte vei alege de fiecare dată cele mai bune soluții pentru tine, astfel încât benzile cu LED pe care le utilizezi să fie potrivite. Cumpără benzi LED pe care să le utilizezi în interior și vei descoperi noi forme de a da lumină casei tale, în cel mai simplu mod, dar și în cel mai economic.